Rengeteg hulladékot gyűjtöttek a Tisza-tavon az önkéntesek

Megosztás

Tizenegyedik alkalommal szervezett szemétszedő kenutúrát a Tisza-tavon az egri Békatutaj Egyesület – számolt be a hírről a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig Facebook-oldalán. Az akció során az egyik öblítőcsatornát és Tisza egy szakaszát tisztították meg az eldobált szeméttől.

A Békatutaj Egyesület szervezésében megvalósult akcióban 38 önkéntes vett részt április 13-án és mindössze néhány óra leforgása alatt összesen 10 köbméternyi hulladékot sikerült összegyűjteniük.

A gyűjtés alapvetően a Tisza-tó X. számú öblítő csatornáját és a Tisza folyó egy rövid szakaszát érintette. Az összegyűjtött hulladék jelentős része egyszer használatos műanyagokból és különböző csomagolásokból állt, de akadt aluminium doboz is szép számmal.

A hulladékot nemcsak összegyűjtötték, de A PET Kupával létrejött együttműködésnek köszönhetően az aktivisták át is válogatták a víz felszínéről összegyűjtött hulladékokat. Az újrahasznosítható műanyagot, fémet és üveget a PET Kupa kiskörei Folyómentő Központjába szállították, ahonnan később visszakerül a körforgásba és újra termék, vagy csomagolóanyag készül belőlük.

Korábban egyébként az árhullám levonulását követően a Tisza mentén is több szemétszedő akciót valósítottak meg, erről korábban itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó cikkek