Nagyon cuki csíkos vadmalacok születtek a Bagolyvár Vadasparkban

Megosztás

A szolnoki Kaán Károly utcában található Bagolyvár Vadasparkot minél előbb érdemes felkeresnie azoknak, akik nemrég született, elképesztően cuki csíkos kis vadmalacokat akarnak látni. A NEFAG szerint ráadásul egyre bátrabbak, bár még mindenhová követik az anyjukat, egyelőre ismerkednek az új környezetükkel.

A vadaspark egyébként 2007 óta várja a látogatókat, a NEFAG Zrt. Szolnoki Erdészetének területén található egy gyönyörű erdei környezetben.

Az állatok után érdeklődők ligeterdők, puszták, legelők szomszédságában tekinthetik meg az állatsimogatót és a vadasparkot. Az aranyos csíkos malacok egyébként veszélyesek tudnak lenni a szabadban, főleg ha a 80-100 kilogrammos anyjuk is ott van, márpedig sosem járnak egyedül.

Az utóduk születése után a kocák rendkívüli módon vigyáznak a kicsikre és harcosan fellépnek a vélt, vagy valós ellenséggel szemben.

A kicsik is elég szívósak, megküzdenek a legjobban tejelő emlőkért, és rövid idő alatt kialakul egy hierarchia, mindenkinek meglesz a maga helye. 3 hónapig szopnak, majd elkezdenek szilárd táplálékot fogyasztani. Féléves korukra lesznek önellátóak.

Éppen ezért, a nagyon sűrű, erdős részeket érdemes elkerülni a tavaszi időszakban, mert a malacait védő koca a legveszélyesebb emlősállat a magyar erdőkben. Ettől persze a Bagolyvár Vadasparkban nem kell tartani, sőt, a NEFAG is arra buzdít, hogy minél többen lessük meg az egy hete született csíkos vadmalacokat.

Kép: NEFAG Zrt. Fb

Kapcsolódó cikkek