Mentőkutyák vizsgáznak Jászberényben

Megosztás

“A napokban zajlik a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület és a Kutyákkal az Életért Alapítvány szervezésében a 2024-es év hivatalos, nemzetközi IRO (Nemzetközi Mentőkutyás Szervezet) vizsgája Jászberényben” – számolt be a hírről a város polgármestere, Budai Lóránt.

A mentőkutyák nagyon fontos feladatot látnak el, így fontos, hogy jól felkészüljenek az éles bevetésekre. A mostani vizsgán bizonyíthatják, hogy megfelelően elsajátították a szükséges tudást és készen állnak az életmentésre.

Mi is többször beszámoltunk már a mentőkutyák hősies helytállásáról, tavaly például Törökországban segítettek a földrengés túlélői után kutatni, de hazai eltűnt személyek felkutatása során is gyakran a kutyák segítségét kérik.

“Ezen a hétvégén a világ számos országából, több mint félszáz kutya és gazdája mérettetik meg, amelyhez ezúton is sok sikert kívánok! Köszönöm a meghívást, a szervezők munkájához gratulálok, további életükhöz sok sikert, hálás (emberi és állati) tekinteteket, valamint jó egészséget kívánok!” – zárta bejegyzését Budai Lóránt.

A vizsgáról további képeket itt láthatnak:

Fotó: Gémesi Balázs – Budai Lóránt Facebook

Kapcsolódó cikkek