Egy kis közösségi program és városszépítés Szolnokon, összefogtak a helyiek

Megosztás

A helyieket pedig a Szolnoki ZöldErő fogta össze, így rövid időn belül sokkal szebbé tették környezetüket.

A helyi környezetvédelmi szervezet a közösségi médiában képekkel illusztrálva adta közre, milyen gyorsan értek el jól látható eredményt egy kis összefogással.

A szervezést már két nappal korábban megkezdte a Szolnoki ZöldErő. Posztolták, hogy utcasarok kertészkedést hirdetnek a Hunyadi úton csütörtök kora este. “Gyors gyomlálás, gereblyézés, ha hoz valaki olyan virágot, ami bírja a szárazságot, ültetés. Ha van kedved, csatlakozz nyugodtan, vagy csak gyere beszélgessünk. 2024.03.28. 17 óra Szolnok, Hunyadi János út 13. (NAV parkolónál)” – írták akkor.

Az eredmény sem sokáig váratott magára, csütörtök estére sokkal szebb lett a kiszemelt terület. “Gondozásba vett Hunyadi úti utcasarkunkra nagyon ráfért már a kertészkedés.” A korán jött tavaszias idő hatására burjánzásba kezdett a tyúkhúr, ami aztán minden virágot benőtt. “Egy kis munka, és újra rendezettebb arcát mutatja a tavaly virágosított utcasarok, még az érkező kis eső is pont jókor jött, cseppet sem bántuk. Fogjunk össze, virágosítsunk!” – adták hírül.

Csak egyetérteni tudunk, nagyon szép lett az eredmény. Előtte-közben-utána képek. Azt kívánjuk, hogy a város más, látványosan elhanyagolt pontjával is így “elbánjanak” az illetékesek és megoldják a fennálló, ennél nagyobb problémákat. Ezt a helyiek önszerveződéssel gyönyörűvé varázsolták, de egy útépítéshez kevesek vagyunk.

Kapcsolódó cikkek