Szolnoki orvos a Forbes legtehetségesebb fiatal magyarjainak listáján

Megosztás

Dr. Erdős Sándor a Semmelweis Egyetemen diplomázott 2020-ban, jelenleg gyermekpszichiátriai szakképzésben és az egyetem PhD programjában is részt vesz az OncoVR fejlesztése mellett. Az Onco VR által VR-szemüvegek használatával segítik a daganatos gyermekek életét – az alapító Erdős most a Forbes legtehetségesebb fiataljainak listájára került.

„Mindig érdekelt a videójátékok és a technológia világa, és amikor az orvosira felvételt nyertem, elkezdtem azon gondolkodni, hogyan használhatnám fel a hivatásomban az e téren szerzett tapasztalataimat, tudásomat. Így bukkantam rá, hogy már akkor is egészen komoly kutatások születtek arról, hogyan csökkenti a virtuális valóság a fájdalomészlelést és a szorongást és hogyan javítja a különböző hangulati mutatókat” – mesélt a kezdetekről az egy.hu interjújában.

OncoVR

A hosszú kórházi kezelés súlyos lelki terhet jelent rákkal diagnosztizált kamaszok számára. A virtuális valóság segíthet kiszakadni a kórházi mindennapokból.

A Forbes harminc évesnél fiatalabbak harmincas listája több forrásból állt össze. Az év elején élesített jelölőfelületünkön csaknem ötszáz jelölés érkezett, ezeket egészítették ki saját kutatásaikkal, és az utóbbi egy évben látókörükbe került tehetségekkel.

A fiatal orvosnak Szalay Ferenc polgármester is gratulált. Szerinte orvosnak lenni azt jelenti, hogy valaki az életét teszi fel embertársai gyógyítására, s ha ez arról szól, hogy az egyik legszörnyűbb betegségben szenvedő gyerekek mindennapjait akarja jobbá tenni, az megsüvegelendő szándék.

Kép: Linkedin/Erdős Sándor

Kapcsolódó cikkek