Súlykorlátozást vezetnek be Szolnok és Jászberény között

Megosztás

A Szolnok és Jászberény környéki települések átmenő teherforgalmának csökkentése érdekében március 27-től 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a Szolnok és Jászberény környéki települések közútjain.

A tájékoztatás szerint a súlykorlátozást az M4-es autóúttól északra, a 32-es főúttól keletre, a 31-es főúttól délre, valamint a Tisza folyótól nyugatra lévő kijelölt terület egyes közútjain vezetik be.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt években számos közúti fejlesztés zajlott, forgalomba helyezték az M4-es gyorsforgalmi utat, és több útfelújítási beruházás is zajlott Jászberény térségében.

A fejlesztések hatására azonban a Szolnok és Jászberény környéki települések átmenő teherforgalma jelentősen megnőtt, ezért az érintett önkormányzatok, a közlekedési hatóság, a rendőrség és a Magyar Közút szakemberei a forgalmi rend módosítása mellett döntöttek.

Ez azt jelenti, hogy 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a Jászapáti, Jászjákóhalma, Jásztelek, Jászalsószentgyörgy, Jászberek és Besenyszög településeken áthaladó közutakon, amely alól a célforgalom lehet majd csak kivétel. Az új forgalmi rend betartását a térfigyelő kamerarendszerekkel rendszeresen ellenőrzik majd, az útszakaszok jogtalan használata pedig feljelentést von maga után – olvasható az MTI közleményében.

A szakemberek minden tehergépjármű vezetőtől azt kérik, hogy az új forgalmi rendnek megfelelően közlekedjenek. Az intézkedések hatását folyamatosan nyomon követik majd és szükség esetén módosításokat vezetnek be a minél gördülékenyebb közlekedés fenntartása érdekében.

MTI-információ

Kép: Indítótábla Blog

Kapcsolódó cikkek