Lerakták a szolnoki Baross Műszaki Technikum új tanműhelyének alapkövét

Megosztás

Ünnepélyes keretek között lerakták a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola legújabb tanműhelyének alapkövét – a szakképző iskoláknak nyújtott fejlesztések országszerte 18 szakképző centrum 31 intézményének 34 helyszínét érintik csaknem 96 milliárd forint értékben az 53 milliárd forintos építési beruházáson túl, ezek közül pedig a megyeszékhely sem kivétel.

Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára február elején úgy fogalmazott Szolnokon, hogy az idei év a fejlesztések éve lesz az “Európa-bajnok” magyar szakképzésben.

Három fontos pillért említett akkor, köztük a 21. századi szakképző intézményeket fejlesztő programokat. A programban Szolnokon 6 milliárd forintból újulhat meg két szakképző intézmény.

A mai nappal a Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola tanműhelyének alapkőletétele is megtörtént. Szalay Ferenc polgármester szerint az eddig kimagasló szinten működő szolnoki szakképzés ezáltal tovább erősödhet.

„Szolnok fejlődésének az alapja a megfelelően képzett munkaerő, a modern kor elvárásainak megfelelő tudás. Manapság, amikor a felsőoktatás átalakul, dinamikusan fejlődik Magyarországon, különösen fontos a szakképzés folyamatos felzárkózása, ebben pedig Szolnok élen jár” – írta.

Tavaly októberben a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára, Pölöskei Gáborné vett részt egy rendezvényen Szolnokon, aki kiemelte, az elmúlt időszakban a vállalati és a duális partnereknek köszönhetően sikerült érdeklődést felkeltő tartalommal megtölteni és megújítani a szakképzést, hiszen “a vállalatok tudják, hogy mi a valós élet”.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Kapcsolódó cikkek