Honvédelmi vetélkedőn nyert a Szolnoki Honvéd Kollégium

Megosztás

Nem akármilyen eredményt ért el a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Szolnoki Honvéd Kollégiumának csapata, ugyanis első helyet nyert az 1000 év katonái című, középiskolásoknak meghirdetett honvédelmi vetélkedő döntőjében.

A verseny első fordulójára, amelyet tavaly ősszel rendeztek meg, majdnem 150 középiskolai csapat regisztrált, közülük került ki a legjobb 16, akik a fővárosi Bálna Honvédelmi Központban mérhették össze tudásukat, hogy eldöntsék, ki a legjobb.

A vetélkedőn ötfős csapatokban versenyezhettek a fiatalok, játékos és ügyességi feladatokban kellett teljesíteniük, a téma természetesen a hadtörténelem volt. Összesen tizenkét versenyszám volt, egészségügyi feladatoktól kezdve VR lövészeten át egészen drónok virtuális irányításáig.

Kutnyánszky Zsolt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára a megnyitón arról beszélt, Magyarország független ország, ahhoz viszont, hogy ez így maradjon, modern haderőre és elhivatott katonákra van szükség.

Az első hely megtisztelő címét a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Szolnoki Honvéd Kollégiuma nyerte el, második lett a veszprémi Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium, Technikum és Általános Iskola csapata, harmadik pedig az egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium.

A programot a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium szervezte.

Kép: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Fb

Kapcsolódó cikkek