Figyelem, hamarosan megszűnik az ingyenes parkolás a szolnoki bevásárlóközpontnál

Megosztás

Eddig megvolt a lehetőségünk plusz kiadás nélkül leparkolnunk a Pelikánnál, ez a jövő hónap elejétől megszűnik, akár néhány percért is fizetni kell. Nem április elsejei tréfa.

Nem meglepő módon az olvasóközönség nem lelkesedett az új hír láttán.

A Pelikán Bevásárlóközpont maga jelentette be az újítást. “Tisztelt Vásárlóink! Április 1-től változik a parkolás díja a Pelikánban! Megszűnik az ingyenes időszak, az első két óra 350 Ft, majd minden megkezdett óra 350 Ft” – írták.

Jelen állás szerint, ha jól értelmeztük a szöveget, ezt az összeget akkor is ki kell fizetni, ha tíz percre parkolunk le és akkor is, ha két órára. Mert az összeg nem igazán sok, ha két órára vetítjük, de tíz percért viszont igen! Ezt többen is megfogalmazták a hozzászólók közül, valamint azt is, hogy minden csak a pénzbeszedésről szól, az újításnál ugyanis fizetünk, de ezért plusz szolgáltatást nem kapunk.

Többen arra figyelmeztették a bevásárlóközpont döntéshozóit, hogy ezzel erősen megcsappanhat majd a vevőszám és nem is konkrétan a pénzösszeg, hanem a fogalmazásuk szerint “lehúzás” miatt. A Wolt és a Foodora ételrendelőit sem érinti éppen pozitívan, valóban lehetséges, hogy sokan le fognak szokni arról, hogy oda járjanak “már csakazértis” és akkor könnyen lehet, hogy rosszabbul sül el a dolog még pénzügyileg is.

Kapcsolódó cikkek