Civil egyesületben indul újra a Szolnoki Többség egykori képviselője

Megosztás

Zajlik az élet Szolnokon, ahogy azt megszokhattuk. Nem ismeretlen név bukkant elő a semmiből, hogy kész folytatni a 2019-ben elkezdett önkormányzati munkát, azonban a pártokban, pártközpontok utasításaiban már nem hisz, így egy civil egyesület égisze alatt kéri a választók bizalmát. De kiről is van szó?

Németh Attila civil egyesületéről, a Minden Döntés Számít (MDSZ) nevű szervezetről még január közepén írtunk, amikor bejelentették, hogy képviselőket és polgármestert kívánnak adni a következő képviselő-testületbe.

Németh egyébként nem ismeretlen szereplő a város közéletében, a legutóbbi országgyűlési választáson a Szanyi Tibor fémjelezte ISZOMM, illetve a Munkáspárt közös jelöltje volt, összesen 296 szavazatot, 0,56%-ot kapott. Emellett aktívan foglalkozik a Tisza-szálló ügyével, ennek kapcsán online aláírásgyűjtés és egy Facebook-oldal is indult Mentsük meg a Tisza Szállót! néven.

Az MDSZ eddigi legfőbb ügye a bezárt postai kirendeltségekhez kapcsolódik, levelet írtak az önkormányzatnak és a Magyar Postának is, hogy havi legalább két alkalommal kerüljön kihelyezésre Mobil posta szolgáltatás.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményükben úgy írnak, a Minden Döntés Számít pártoktól függetlenül képviseli a szolnokiak érdekeit. „Az MDSZ-ben azt gondoljuk, hogy ki kell hagyni a párt érdekeket az önkormányzatból! Elég volt a Fideszből, elég volt a szóra sem érdemes ellenzékből. Hisz látjuk régóta, hogy a milliárdokkal kitömött pártok tagjai valójában nem tudják kiszolgálni a választópolgárokat úgy, ahogy azt kell!”

A sajtótájékoztató apropóját az adta, hogy képviselőjelöltet jelentettek be, aki olyannyira nem ismeretlen szereplő a helyi közéletben, hogy konkrétan jelenleg is a testületben ül. Galló György Péterről, a Jobbik és a szolnoki ellenzéki szervezet, a Szolnoki Többség egykori politikusáról van szó.

Az SZT elmúlt néhány éves működését elemző cikkünkben részletesebben kitértünk Galló – felülről irányított – távozására.

Az országgyűlési választás után az ellenzéki pártok közös együttműködését kifejező szándéknyilatkozat, pontosabban annak aláírása okozta a helyi Jobbik volt választókerületi elnökének, Gallónak a vesztét, ugyanis pártja országos vezetése ezt követően felmentette minden tisztségéből, ő pedig két nappal később kilépett a szervezetből.

Az akkor még Jakab Péter vezette Jobbik szerint ilyen tartalmú megállapodást az elnökség tudta nélkül nem lehet kötni. Galló György méltatlannak és brutálisnak nevezte politikai közössége döntését. Aztán az áprilisi közgyűlésen, ahol az alpolgármester Miskolczi László visszahívásáról döntöttek, a magát függetlennek nevező képviselő már csatlakozott a Bóka-Ligeti duóhoz és ő is megszavazta a leváltását, majd a barátnője, mostani élettársa bizottsági és felügyelőbizottsági hellyel gazdagodott.

A sajtótájékoztatón a 2-es körzet képviselő elmondta, büszke arra, hogy „a városban a legkevesebb probléma ebben a körzetben van, és felmérések alapján az 2-es körzetben élők a leginkább elégedettebbek a körzetükkel.”

Hozzátette, sok bíztatást és megkeresést kapott, hogy folytassa a megkezdett munkát, de az elmúlt évek tapasztalataiból adódóan politikai párthoz nem akart tartozni.

„Én továbbra is a körzetemben élőkkel, a Szolnokiakkal vagyok. Ezen álláspontom kapcsán a Németh Attila vezette MDSZ Szolnoki civil egyesülettel összefogásban, indulok a következő Önkormányzati választáson a körzetemben. Bízom benne hogy az itt élők úgy látják hogy jól szolgáltam őket, és újra bizalmat szavaznak nekem” – mondta.

Egyre érdekesebben alakul tehát a helyi politika, egy alapból esélytelennek tűnő szervezet egy egészen ismert arcot, egy regnáló önkormányzati képviselőt igazolt le. Németh Attila januári cikkünkben azt mondta, hetente-kéthetente fogják bemutatni a jelöltjeiket. Elképzelhető, hogy tartogat még érdekességeket az MDSZ.

Kapcsolódó cikkek