Rendhagyó jász-iráni történelemórát tartott Schobert Norbi

Megosztás

Ezt valóban nem láttuk jönni – a Schobert-Rubint fitneszcsalád egy alakreform tábor miatt az Arab-félszigeten, Ománban van jelenleg, onnan posztolt Norbi, aki amellett, hogy feleségét dicsérte, meglepő módon a jász identitásra és eredetre is kitért.

Rubint Réka bár a Borsod megyei Kazincbarcikán született, óvodába Pusztamonostorra, általános és középiskolába pedig Jászberénybe járt. Férje megfogalmazása szerint rendkívül büszke arra, hogy feleségét segítheti álmai megvalósításában.

„Édesapja vérbeli jász ember volt. Sokat örökölt tőle. Amikor meglátom őt Allah világában, látszik, hogy egy része otthon van. Tudtátok, hogy a jász nép iráni eredetű, az alánok egyik ágát alkotja? A kunokkal együtt 1239-ben telepedtek le a magyar királyság területén” – írta.

A jászok hivatalosan egyébként az indoiráni nyelvűnek tartott népcsoport körébe tartoztak, egy csoportjuk a XIII. század közepén települt be a kunokkal együtt. Nyelvüket csak a XVI. században cserélték fel a magyarra.

A fitneszguru azért hozzátette, nem tért át a muszlim vallásra, továbbra is Krisztust követik, „de mindenki annyira sokféle vért hordoz az ereiben.”

Rubint egyébként gyakori visszatérője szeretett városának, illetve Szolnok megyében is gyakran feltűnik, nem egy esetben – különböző rendezvényeken, egészségnapokon – tartott alakreform edzést.

Kép: Norbi és az Update oldala Fb

Kapcsolódó cikkek