Az LMP is támogatja a vizsgálatot a Lánchíd-korrupció ügyében

Megosztás

Ötmilliárd forint a tét, a furcsaságokkal teli ügyben ugyanis ennyivel nem tud elszámolni Karácsony Gergely, mitől lett ugyanaz a munka ugyanazon cég által megnyert pályázaton ötmilliárddal drágább. Nem minden ellenzéki erő maradt csendben, az LMP ugyanis szeretné kivizsgáltatni az ügyet.

A Lánchíd felújítása kapcsán, így az LMP-vel együtt már három ellenzéki párt is szeretne tisztán látni a Lánchíd korrupciógyanús felújítása kapcsán. Mégis úgy tűnik, hogy a korrupció gyanúját felvető Lánchíd-ügy miatt kettészakadni látszik a magyar ellenzék, legalábbis a fővárosban.

A Karácsony Gergelyt támogató pártok, azaz a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd ugyanis hallgatnak. A helyzet a főpolgármesternek nem jön túl jól, ahogy az sem, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal egy közérdekű bejelentés alapján elrendelte a vizsgálatot – írja mai cikkében a Magyar Nemzet.

A lap még a hét elején küldött ki kérdéseket a pártoknak a hídpénzbotrány legújabb napvilágra került fejleményével kapcsolatban. A legújabb fejlemény az ügyben tudniillik az, hogy a Lánchíd felújításának vizsgálatának az ügyében a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elindította az eljárást.

A Magyar Nemzet arra volt kíváncsi, hogy a baloldali politikai szereplők szerint szükség lehet-e a vizsgálatra?

Az LMP válasza egyértelmű volt: Vizsgálat szükséges

A Magyar Nemzet megkeresésére eddig a megszólított pártok közül egyedül az LMP küldött választ. Válaszában az ellenzéki párt kiemelte, hogy a korrupció minden formáját elítélik, „ezért számunkra egyértelmű, hogy amennyiben annak gyanúja bármely szereplő oldaláról felmerül, akkor a jogi eljárásoknak helye van”.

Az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd, vagyis a Karácsony Gergelyt támogató pártok ellenben hetek óta hallgatnak az ügyről, de a főpolgármesternek ez egyre kevésbé jelenthet menekülőutat. – írja az említett lap.

Plusz ötmilliárdról van szó a hídpénzbotrányként elhíresült ügyben.

A budapesti patinás történelmi múlttal rendelkező Lánchíd felújítása azért is érdekes, mert az átkelő renoválására még Tarlós István főpolgármestersége idején is kiírtak egy pályázatot, amit Karácsonyék utóbb visszavontak, viszont később aztán új eljárást kezdtek. Mindkétszer az A-Híd cég nyerte el a kivitelezési munkálatokat, viszont a cég a második alkalommal már ötmilliárddal drágábban vállalta el a Lánchíd felújítási munkálatait. Van mit vizsgálni ezen a furcsaságon. Igaz, lenne a hármas metró felújítási botrányában is miket vizsgálni, de az egy sok évvel ezelőtti ügy, még egy másik főpolgármesterrel.

Kapcsolódó cikkek