Csodálatos képeken láthatjuk a tiszai jégtömböket

Megosztás

Hétfő reggeltől megint árvízvédelmi készültség került elrendelésre a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság által Kiskörétől Dobáig, valamint Fegyvernekig tartó védvonalszakaszon. Emellett pedig friss képeken láthatjuk a varázslatos természeti jelenséget.

A ma reggel 7 órai tiszai vízállások a KÖTIVIZIG területén: Tiszafüred 606 cm, áradó, Kisköre-alsó 604 cm, áradó, Tiszaroff 623 cm, áradó, Szolnok 584 cm, áradó, Tiszaug 450 cm, áradó – írja a Tisza-tavi Sporthorgász a Facebook oldalán.

Szintén az általuk megosztott fotók alapján csodálhatjuk meg kiemelt képünkön és az alábbi fotón a Tisza jelenlegi, csodálatosan szép állapotát.

A vásárosnaményi tetőzés értékéből készített előrejelzések szerint a jelenlegi árhullám várhatóan január 27-28-án tetőzik Kisköre-alsónál 655 plusz-mínusz 20 cm-es, Szolnokon pedig január 28-29-én 660 plusz-mínusz 20 cm-es vízállással – írják.

A KÖTIVIZIG működési területén továbbra is I. fokú készültség van érvényben a karcagi, a kisújszállási, a kiskörei, a tiszakécskei, a kunhegyesi, a mezőtúri, a törökszentmiklósi, a cibakházi, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon. A belvízzel borított területek nagysága 5281 hektár, ebből 4181 hektár Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, a többi Hevesben található. A befogadókba átemelt vízmennyiség az elmúlt 24 órában 289 ezer köbmétert tett ki.

Képek: Tisza-tavi Sporthorgász Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek