Kora reggel próbálta megerőszakolni a munkába igyekvő nőt

Megosztás

Szexuális erőszak bűntette miatt indítványozta az ügyészség annak a 25 éves törökszentmiklósi férfinak a letartóztatását, aki a kora reggeli órákban próbált egy munkába igyekvő fiatal nőt megerőszakolni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi január 6-án, 5 óra körül, Törökszentmiklóson követni kezdte az úton kerékpárral a munkahelyére közlekedő nőt, majd őt ellökte úgy, hogy a nő az árokba esett. A férfi a földön fekvő nő elé állt, majd fölé térdelt, és őt fogdosni kezdte, valamint a kezével befogta a száját. A nő eközben próbált segítségért kiáltani, illetve kiszabadulni a férfi fogásából, de annak ereje miatt nem tudott.

A férfi ezt követően lehúzta a nő ruháját, majd megpróbált vele erőszakkal közösülni, ami azért nem sikerült neki, mivel a nő ellenállt, folyamatosan próbált védekezni, rúgkapált, segítségért kiáltott, illetve a férfi meglátott egy arra közeledő gépjárművet, amitől megijedt és a helyszínről elmenekült.

A nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A bíróság 2024. január 11-én elrendelte a korábban már többször is büntetett férfi letartóztatását. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a férfi esetében megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélyét is.

A férfi és védője is fellebbezést jelentettek be a bíróság végzésével szemben, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni, közölte lapunkkal dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta az ügyben.

Kapcsolódó cikkek