Illegálisan tartott szovjet puskájával lövöldözött vadakra, azonnal rendőrökbe botlott az orvvadász

Megosztás

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség orvvadászat, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette, valamint lopás vétsége miatt emelt vádat egy 43 éves, tiszakeszi lakhelyű férfival szemben, aki a tiltott vadászat után azonnal rendőrökbe botlott.

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus 14-én, este, Tiszaföldvár lakott területén kívüli vadászterületen, vadászatra való jogosultság nélkül a saját, – engedély nélkül tartott – szovjet gyártmányú, egylövetű puskájával kettő őzgidát és egy mezei nyulat ejtett el, majd az általa elejtett állatokat az autójába pakolta és a helyszínt elhagyta.

A vadak elejtése azok valamennyi egyedére kiterjedő vadászati tilalmi időben, vadászati idényen kívül történt.

Az elejtett vadak értéke összesen 95.000 forint volt.

A férfit a vadászatot követően Tiszaföldvár közelében igazoltatták a rendőrök, és a rendőri ellenőrzés során megtalálták nála a gépkocsijában az engedély nélkül tartott egylövetű – lőfegyvernek minősülő – puskát, 23 db lőszernek minősülő töltényt, valamint az elejtett állatokat.

A férfi mind a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló, mind a lőfegyverekről és lőszerekről szóló törvény rendelkezéseit megszegte.

Az ügyészség a büntetlen férfivel szemben – amennyiben az előkészítő ülésen a cselekmény elkövetését beismeri – 4 év próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetés kiszabására, valamint az engedély nélkül tartott lőfegyver és lőszerek elkobzására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog dönteni, közölte lapunkkal dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képet a nyomozó hatóság készítette az ügyben a férfi gépkocsijában megtalált lőfegyverről.

Kapcsolódó cikkek