Európai uniós forrásból újjáépült és kibővült bölcsődébe látogatott el a polgármester Szolnokon

Megosztás

A város oktatási és nevelési intézményeinek felújítása, korszerűsítése folyamatos az elmúlt bő egy évtizedben Szolnokon, sőt, nem egyszer a régi elavult intézmény helyett teljesen újat építtet az önkormányzat. Ezúttal az újjáépült Temető úti bölcsődébe látogatott el Szalay Ferenc polgármester.

Az intézmény 635 millió forint európai uniós támogatásból született újjá, a jövőben a kor igényeinek megfelelő új épületben működhet tovább, a korábbi 24 helyett immár három csoportban, 36 férőhellyel – mondta el a polgármester, hozzátéve, hogy a létesítmény kivitelezését teljeskörű akadálymentesítéssel, illetve energiahatékony megoldásokkal végezte a vállalkozó.

Az iskolák és óvodák mellett a város intézményfelújítási programjában számos bölcsőde, így a Simon Ferenc úti, a Móra Ferenc úti és az Aranyi Sándor úti bölcsőde is megújult, a sor most a Temető úti Búzaszemmel bővült.

A beruházás keretében baba-mama szobát, sószobát, babakocsitárolót, kerékpártárolót is kialakítottak az épülethez, felújították a kerítést és az udvart, valamint tágas terasz kiépítése is megtörtént. – mondta el Péntek Ágnes, az EBIG (Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság) vezetője.

Forrás: info.szolnok.hu

Fotó: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek