Drágábbak lesznek a parkolóbérletek Szolnokon

Megosztás

Január elsejétől emelkednek a parkolási díjak Szolnokon, de nemcsak a bérletek ára, az adminisztrációs díj is növekszik, valamint a zónahatárok is változnak és új fizetős övezetek is lesznek.

Újabb nehézség a szolnoki családok számára, eddig az élelmiszerek drágulása miatt kellett jelentősen a zsebünkbe nyúlni, most a parkolóbérletek ára is emelkedik a városban. Az autós közlekedést nemcsak a parkolás ára, de az üzemanyagok árának jövő évi 40 forintos emelése is költségesebbé teszi.

Az új évtől egyes parkolók másik zónába kerülnek, és lesznek olyan új területek is, melyek díjkötelessé válnak. Ahogy arról az NHSZ cégcsoport közösségi oldalán tájékoztatta az ügyfeleit: a bérletek díjai mellett a lakossági parkolási engedély regisztrációs díja is emelkedik, mégpedig 6260 forintra.

A cég honlapján már elérhetőek a januártól érvényes árak.

A kombinált zónás havi bérletért magánszemélyektől 10 640 forintot kérnek abban az esetben, ha személyesen, az ügyfélközpontban vásárolnak. Amennyiben a webes felületen szerezzük be, úgy a kombinált bérlet ára 10 105 forint lesz. A féléves kombinált bérlet 58 500 forint (weben keresztül 55 578 forint); az éves pedig 117 010 forint (111 157) forint lesz a jövő évre vonatkozóan.

Az I. zóna (piros) bérletéért magánszemélyeknek egy hónapra 8810, félévre 48 460, egy évre pedig 96 920 forintot kell fizetniük, de csak ha személyesen vásárolják meg, netes vásárlás esetén ugyanis lefaragnak ezekből az árakból.

A II. zóna (sárga) bérlete egy hónapra 4160, félévre 22 870, egy évre pedig 45 740 forint lesz, míg a III. zóna (zöld) bérleteiért havonta 3940, egy félévre 21 660, egy évre pedig 43 320 forintot kell fizetni – ezekben az esetekben is spórolhatunk azonban, ha a cég webes felületén fizetünk.

– Ugyanakkor a parkolási óradíjak, pótdíjak minden zónában változatlanok maradnak. Ugyancsak megmaradt a webes felületen történő parkolóbérlet vásárlás korábbi kedvezménye – hangsúlyozták az illetékesek.

Új fizetős területek a következőképpen alakulnak:

Az I./piros zónához tartoznak:

– Várkonyi tér 20. mögötti parkoló

– Konstantin utca déli rész (Rákóczi u.-Gábor Áron tér között)

Gábor Áron tér

A zónaváltozás pedig a következő részeket érinti (sárga zónából piros zónába kerülnek):

– Móra Ferenc úti nagy parkoló

– Ady Endre u.1-3. melletti parkoló

Novemberben arról számoltunk be, hogy az ellenzék azt javasolta, hogy növeljék a díjmentes várakozás idejét a megyei kórháznál, erről itt olvashat bővebben.

Forrás:Szoljon.hu

Kapcsolódó cikkek