Szolnokon újítják fel a MÁV villanymozdonyait

Megosztás

Az Alstom és a MÁV Vagon 3 millió eurós értékű megállapodást kötött a MÁV-Start flotta 25 Traxx típusú villanymozdonyának felújítására – adta hírül közleményében a mostanában folyamatosan viták kereszttüzébe kerülő társaság.

A projekt célja a járművek minőségének és megbízhatóságának javítása, valamint a vasúti közlekedés biztonságának és hatékonyságának növelése.

A felújítás a villanymozdonyok forgóvázát érintik elsődlegesen, a munkát két cég közösen végzi. A MÁV Vagon felel emellett a hajtóművek leszereléséért és visszaszereléséért, valamint a kerékpárok javításáért. Az Alstom a hajtóművek nagyjavítását, új tengelyek és keréktárcsák szállítását biztosítja.

A forgóvázak szét- és összeszerelése, valamint üzembe helyezése a MÁV Vagon szolnoki központjában zajlik, míg a hajtóműfelújítást Németországban, Hennigsdorfban végzik el.

Az első szállítmány a felújítandó hajtóművekből 2023. december 12-én indult el Szolnokról. A javítást követően várhatóan a jövő év első negyedévében térnek vissza, majd beépítik azokat a felújított forgóvázakba.

A Traxx villanymozdonyok a MÁV-Start flotta legfiatalabb tagjai, összesen már több mint 60 millió kilométert tettek meg – közölte a vasúttársaság.

Kép: mavcsoport.hu

Kapcsolódó cikkek