A pultos bánta a dühöngő vendég mobiljának “elvesztését”

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 29 éves vezsenyi férfival szemben, aki ittasan egy szolnoki vendéglátóhely felszolgálóján vezette le a dühét, mert nem találta a bankkártyáját és a mobiltelefonját.

A vádirat szerint a férfi szeptember 10-én, hajnal 4 óra körül Szolnokon, egy kávézó teraszán – ittas állapotban – odament a kiszolgáló pultnál tartózkodó alkalmazotthoz, akinek elmondta, hogy a bankkártyáját és a mobiltelefonját keresi. A pultos közölte vele, hogy sem ő, sem a munkatársai nem találtak semmit, illetve más vendég sem adott le nekik talált tárgyat. Ekkor a férfi elővette a pultnál a pénztárcáját, amiben benne volt a keresett bankkártyája, azonban a mobiltelefonját továbbra sem találta. A felszolgáló újra közölte a férfivel, hogy nincs a pultnál a keresett mobiltelefon, de ennek ellenére a férfi a pultot csapkodni kezdte, és csak többszöri felszólítás után távozott onnan.

Kis idő elteltével a felszolgáló a kerthelyiségben újra találkozott a férfivel, aki a vendégeknek panaszkodott rá, hogy nem segített neki a keresésben és ezért őt „meg fogja borítani”, mely kijelentését gyorsan tettekre is váltotta, nagy lendülettel a felszolgáló férfi felé indult és őt egyszer ököllel arcon ütötte.

Később egyébként a férfi mobiltelefonját is megtalálták, amit neki visszaadtak.

Az ügyészség a büntetlen, cselekményét megbánó férfivel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség)

A mellékelt képet a nyomozó hatóság készítette a garázdaság helyszínén.

Kapcsolódó cikkek