Több mint 6 millió forintot csalt ki egy ismerősétől a jászberényi férfi

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat egy 25 éves jászberényi férfival szemben, aki egy ismerősét becsapva, tőle több mint 6 millió forintot csalt ki.

A vádirat szerint a férfi Jászberényben, 2022. április 4-én, telefonon felvette a kapcsolatot a vele régóta jó viszonyt ápoló férfivel, és a fennálló ismeretségükre tekintettel szívességből 30.000 forintot kért tőle, melyet az ismerőse át is utalt a bankszámlájára. A férfi még ugyanezen a napon további 70.000 forintot kért és kapott az ismerősétől készpénzben, mivel arra hivatkozott, hogy a korábban átutalt pénzhez nem tudott hozzáférni.

Ezt követően a 25 éves férfi személyesen kereste fel az ismerősét Jászberényben, és rávette arra, hogy fektessen be a testvére – nem létező – vállalkozásába, melyből majd jelentős nyereségre tud szert tenni, legkésőbb 2022 őszére.

A férfi ismerőse 2022 áprilisa és szeptembere között összesen 6.225.000 forintot adott át készpénzben, illetve utalt át a férfi számlájára abban a hiszemben, hogy egy nyereséges vállalkozásba fekteti a pénzét. A férfi olyan meggyőző volt, hogy még arra is rávette az ismerősét, hogy a busás nyereség reményében hitelt vegyen fel, melynek összegét szintén neki utalta át.

Mivel a vállalkozás nem létezett, és a férfinek semmilyen lehetősége nem volt a kicsalt pénz visszafizetésére, így az ismerősének 6.225.000 forint kárt okozott, mely nem térült meg.

Az ügyészség a már büntetett férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint az okozott kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Kapcsolódó cikkek