Először rendeztek turisztikai gálát Szolnokon

Megosztás

Az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület és a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal hagyományteremtő szándékkal hívta életre a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye és a Tisza-tó turizmusáért munkálkodók elismerését célzó turisztikai gálát. A minap a Debreceni Egyetem Szolnok Campusában megtartott rendezvény keretében átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Turizmusáért és a Tisza-tó Turizmusáért, a Pro Tisza-tó díjakat, a Tisza-tó Zöld Nagykövete és az Alföld Szíve gasztro nagykövete megbízóleveleket.

F. Kovács Sándor, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke, Hubai Imre, a JNSZ Vármegyei Közgyűlés elnöke és Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke, a gála védnökei köszöntőjét követően az eseményt Sebestyén Ferenc, az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület elnöke nyitotta meg.

Mint azt Galó Anita, a gála szervezője és háziasszonya elmondta, a program összeállításakor törekedtek arra, hogy ezen az estén tartalmas, szórakoztató és gondolatébresztő előadások, majd a díjátadások mellett jusson idő a könnyed szórakozásra és a térségi együttműködés eredményeként létrejött gasztronómiai élményre, és a kapcsolatépítésre, beszélgetésre is.

Pálfi Éva, a Magyar Marketing Szövetség Női tagozatának elnöke előadása után Mautner Zsófi az Alföld szíve gasztrokincseiről és az eredményre vezető szolgáltatói hozzáállásról beszélt. Ljasuk Dimitry gondolatébresztő előadása egy pesszimista és egy optimista megközelítésből mutatta be a Tisza-tó 2050 víziót.

A szakmai zsűri döntése alapján az alábbiak részesültek elismerésben:

Jász-Nagykun-Szolnok Turizmusáért-díjat kapott magánszemély kategóriában MARSI GABRIELLA, a RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum igazgatóhelyettese;

Jász-Nagykun-Szolnok Turizmusáért-díjat kapott szolgáltatás kategóriában a KARCAGI BIRKAFŐZŐ FESZTIVÁL;

Tisza-tó Turizmusáért-díjat kapott magánszemély kategóriában DEBRECZENI ILDIKÓ, a Magyar Tavak Fesztiválja: Velencei-tó, Tisza-tó, Balaton ügyvezetője;

Tisza-tó Turizmusáért-díjat kapott szolgáltatás kategóriában a Tisz-Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló;

PRO TISZA-TÓ-Díjat kapott F.F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Tisza-tó miniszteri biztosa;

A Tisza-tó Zöld Nagykövete megbízólevelet Dimitry Ljasuk, filmrendező, reklámszakember, környezetvédelmi aktivista vehette át,

Az Alföld Szíve Gasztro Nagykövete megbízólevelet pedig Mautner Zsófia kapta.

Harmincéves közszolgálati és a turizmusban eltöltött munkájáért köszönetet mondtak Galó Anitának, az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület és a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal titkárának, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal elnöki titkárságvezetőjének;

30-15-10 éves turizmusban eltöltött munkáját virágcsokorral köszönték meg Bárándiné Nikolényi Editnek, a Szolnok Tourinform irodavezetőjének, Baloghné Szilágyi Tündének, a Kiskörei Művelődési Ház és Kisköre Tourinform vezetőjének és Balogh Editnek, a Tisza-tavi Ökocentrum igazgató-helyettesének.

A Szolnoki Légierő Zenekar adventi mini koncertje után egy olyan ízélményben volt része a vendégeknek a vacsora során, amely egy igazi térségi együttműködés eredménye volt. Az előételt ugyanis a szolnoki Liliomfi Étterem, a levest és a főételt a Lépcső Bisztró Tisza-tó, a desszertet pedig a Park Étterem Berekfürdő fantasztikus csapatai biztosították.

Az eseményt több kísérő rendezvény is színesítette, így a vendégeknek a Kiss Pál Múzeum Tiszafüred elhozta a Tisza-tó 50 jubileumi utazó kiállítást, Abádszalók Város hivatalos oldala helyi termék bemutatót varázsolt, az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága is bemutatóval készült, csakúgy mint a törökszentmiklósi Kézműves Örökség Egyesület Kunhímző Közössége a ránk bízott örökség bemutatóval. Január 15-ig pedig a Campus első emeleti galériáján tekinthető meg a Andrásiné Pocsalyi Julianna Varázslatos Tisza-tó című festménykiállítása.

Forrás: Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület Facebook

Galó Anita 30 éves munkáját is elismerték

Kapcsolódó cikkek