Szétlopta fél Karcagot a férfi, közel másfél éven át követte el bűncselekményeit

Megosztás

Folyamatosan a karcagiakat rövidítette meg, többnyire magánszemélyeket. A nyomozók 16 rendbeli lopással gyanúsítanak egy férfit, aki a rendőrségi fogdában várja a bíróság döntését letartóztatásáról.

Nem állíthatjuk, hogy válogatós lett volna. A nyomozók 16 rendbeli lopással gyanúsítanak egy férfit, aki a rendőrségi fogdában várja a bíróság döntését letartóztatásáról.

Egy helyi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. november 7-én 18 óra és november 8-án 17 óra között egy karcagi áruház előtti kerékpártárolóból ellopott egy lezárt biciklit. A rendőrök adatokat gyűjtöttek, és kamerafelvételeket elemeztek, tanúkat hallgattak ki. Hamarosan körvonalazódott a feltételezett elkövető kiléte, akit elszámoltattak. A férfi nem ismeretlen a nagykunsági nyomozók előtt, hiszen gyanúsítotti kihallgatásakor 16 üzletszerűen elkövetett bűncselekményt: 10 lopás vétséget és 6 lopás bűntettet róttak a terhére.

Az ereje teljében lévő 36 éves férfi 2022 augusztusától kizárólag karcagi magánszemélyek sérelmére követte el a lopásokat. Vitt mindent, amit később pénzzé tudott tenni: ékszereket, ruhaneműt, mobiltelefonokat, tisztítószereket, szeszes italokat, kerékpárokat, szerszámgépeket.

A gyanúsítottat a nyomozó hatóság őrizetbe vette és kezdeményezték letartóztatását – közölte a Police.hu.

Kapcsolódó cikkek