Ismét adományokat gyűjtenek a karácsonyi időszakra Szolnokon

Megosztás

A karácsony ünnepe egyeseknek a nyugalmat, a családdal való nevetést és felhőtlen együttlétet jelenti, míg az anyagi nyomással, szegénységgel szembenézők számára inkább egy stresszel, szorongással járó kihívás. Csak egy kérdés van előttük: lesz-e mit az asztalra tenni szenteste napján? Ebben akar segíteni immár nyolcadik alkalommal a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezeteként és a megyei koordinátorként a Contact MKSZ ismét adománygyűjtést szervez.

November 17. és 19. között két szolnoki helyszínen, a szandaszőlősi és a Téglagyár úti Tesco áruházban várják mindazok segítségnyújtását, akik tartós élelmiszerrel hozzá tudnak járulni a kevésbé tehetős családok boldogabb karácsonyához. Ebbe beletartoznak a konzervek, bébiételek, tészta, liszt, illetve a kihagyhatatlan ünnepi finomságok, csoki és szaloncukor.

Pénteken délután három órától este nyolcig, szombaton reggel nyolc és este hét óra között lehet leadni a felajánlásokat.

„Az adományokból főként időseket, nagycsaládosokat, családsegítő szolgálatok és gyermekotthonok ellátottjait, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és az ország legelmaradottabb településein lakókat segítik majd” – írta a szolnoki Civil Közösségi Szolgáltató Központ a közösségi oldalán.

Tavaly hatalmas eredménnyel zárult a gyűjtés, az országos karácsonyi adománygyűjtési akcióhoz partnerszervezetként csatlakozó Contact MKSZ akkor több, mint másfél tonna adományt gyűjtött össze a megyeszékhelyen, rengeteg nehéz sorsú emberen és családon segítve ezzel.

Kép: nyirgorkat.hu

Kapcsolódó cikkek