Az eltitkolt kórházi fertőzések nyomában – megjelent a Direkt36 dokumentumfilmje

Megosztás

Egyre súlyosabb problémákat okoznak a kórházi fertőzések, ezek valós helyzetét és annak okait járja körül az oknyomozó lap új alkotása.

A Semmelweis Projekt keretében egy éven át nyomozott a Direkt36 szerkesztősége, hogy feltárjuk az egyre súlyosabb problémát okozó kórházi fertőzések valós helyzetét és annak okait. Részletes cikksorozat is készült minderről, amit elolvashatsz a honlapjukon.

A kutatómunka csúcsterméke azonban kétségtelenül az alább megtekinthető bő egyórás dokumentumfilm. A Mossuk kezeinket – az eltitkolt kórházi fertőzések nyomában című alkotás a minap jelent meg.

Mint a videó leírásában olvasható, fontos fejlemény, hogy a film lezárása után végül is a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kiadta azokat az adatokat, amelyekért pereltek. Ennek köszönhetően megismerhetővé válik majd, hogy 2017 és 2021 között pontosan milyen volt a kórházi fertőzések helyzete az egyes intézményekre lebontva, ezeknek az adatoknak a feldolgozása azonban időt vesz igénybe, így ennek eredményével később jelentkezik a Direkt36.

Kapcsolódó cikkek