Borzalmas balesetet szenvedett a Kutyák Határok Nélkül csapata

Megosztás

Rettenetes balesetben volt része a Kutyák Határok Nélkül csapatának, miközben Franciaországból tartottak hazafelé. A szolnoki Kröpfl Erzsébet és egyik kollégája hét mentőkutyával ültek abban az autóban, melyet kamionok zúztak totálkárosra Franciaország egyik autópályáján. Most az autójuk pótlására gyűjtést indítottak.

“2023. november 8-án megrázó baleset érte csapatvezetőnket, Leczki Saroltát, valamint csapattársunkat, Kröpfl Erzsébetet és hét mentőkutyánkat, akik éppen egy ötnapos mentőkutyás tréningútról tértek haza Franciaországból. Egy kamion sofőrje, váratlan rosszullét következtében, áttörve az elválasztó korlátot, nagy sebességgel ütközött beléjük a szemközti sávból, majd a mögöttük haladó második kamion is nekikütközött” – írták Facebook bejegyzésükben.

Az autójuk a baleset következtében totálkárosra tört, de csodával határos módon senki nem sérült meg a járműben.

A közlemény azzal folytatódott, hogy megköszönték a francia tűzoltók gyors és szakszerű mentését.

A gépjármű azonban használhatatlan lett, pedig elengedhetetlen eszköz ahhoz, hogy végezni tudják a munkájukat.
“Az autó, mely Erzsébet személyes gépjárműve volt, elengedhetetlen eszköze munkájához és mentőkutyás hivatásához” – Írják Facebook posztjukban.

Kröpfl Erzsébet egyébként magasan képzett tagja a csapatnak, korábban számos éles bevetésen is részt vett, például a törökországi földrengés áldozatainak felkutatásában és mentésében is.

Most rajtunk a sor, hogy segítsünk neki, ezért adománygyűjtést szervezünk Erzsébet számára, hogy folytathassa mindennapjait és mentőkutyás tevékenységeit hazai és nemzetközi szinten egyaránt.” – szól a szervezet felhívása.

Aki segítené a gyűjtést az alábbi módon teheti meg:

Kérjük, a közlemény rovatba írják bele: “autó”

Köszönettel és tisztelettel,

A KHN Csapata

Számlaszám:

10101119-22967200-01005006

MBH Bank

Kutyák Határok Nélkül

(Cím: 1126 Budapest, Németvölgyi út 27.)

“Hálásan köszönjük, ha támogatásukkal hozzájárulnak, és egy méltányos összeget küldenek a megadott bankszámlaszámra” – zárta bejegyzését a Kutyák Határok Nélkül csapata.

Kapcsolódó cikkek