A szolnoki Szollak lett a második legátláthatóbb vagyonkezelő cég a vidéki városokat nézve

Megosztás

Jönnek az önkormányzati választások, ezért a K-Monitor pillanatképet készített a legnagyobb önkormányzati vagyonkezelő cégek átláthatóságáról. Összesen 27 nyilvános szempont alapján értékelték 31 fővárosi és vidéki nagyvárosi cég közzétételi gyakorlatát, amelyből kirajzolódott, kik a legjobban teljesítő, legátláthatóbb cégek, és hol vannak súlyos hiányosságok.

Az eredményeket októberben maguk a cégek is megkapták, így lehetőségük volt javítani a hiányosságaikon. A K-Monitor közzétette a visszajelzések figyelembevételével kialakuló rangsort és a tételes értékeléseket is, mert abban bíznak, hogy a kampányidőszakig a rosszabbul teljesítő cégek is javítani fognak gyakorlataikon.

Vizsgálatuk azt állapította meg, hogy jelenleg a XIII. kerület cége a legátláthatóbb önkormányzati vagyonkezelő cég a nagyvárosok mezőnyében. Kiválóan szerepelt a Főváros és a VIII. kerület (Józsefváros) vagyonkezelője, illetve a visszajelzések hatására jelentős javulást elérő IV. kerület (Újpest) és VI. kerület (Terézváros) cége. Ezek a cégek 70%-ot meghaladó eredménnyel apróbb hiányosságok mellett közel járnak az elvárható szinthez, és saját jó gyakorlatokkal is példát mutatnak a társaiknak.

A jó eredményt elérő cégek közül kiemelendő a szegedi IKV, ami ugyan nem küldött visszajelzést, de eredeti értékelése alapján is a legátláthatóbbak között van az országban, és a legátláthatóbb a vidéki cégek között.

A vidéki cégek közül dicséret illeti a szolnoki SZOLLAK-ot is, tőlük szintén részletes intézkedési tervet kaptak a visszajelzés időszakában.

A vidékiek közül harmadik debreceni vagyonkezelő cégeknél nem érhető el a szerződések listája, így hiába a jobb eredmény, az átláthatóságuk nem üti meg a törvény szerint elvárható szintet.

Sajnálatukra átlagos vagy az alatti több ellenzéki vezetésű nagyváros cégének teljesítménye, noha ezeken a helyeken számos képviselő vagy polgármester személyesen is vállalást tett az Ez a Minimum! program megvalósítására.

Képünkön a rangos állami kitüntetésben (Magyar Arany Érdemkereszt) részesült Andrási Imre, a Szollak Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója. A díjat Szolnok vagyongazdálkodása területén végzett több mint két évtizedes szakmai tevékenysége elismeréseként vehette át két éve a szakember.

Fotó: Szolnok TV Facebook

Kapcsolódó cikkek