A hatalmas viharos oldalszél borított fel egy buszt Mezőtúr közelében

Megosztás

A baleset egészen pontosan Mezőberény és Békés között történt, pár percre a megyehatártól. A péntek esti, óriási erejű, viharos szél borított fel egy autóbuszt, rengetegen megsérültek.

Információink szerint tizenkilencen sérültek meg, a Mezőberényből Békésre tartó menetrend szerinti járat felborulva feküdt az árokban. A Beol tudósítása szerint a helyszínre riasztották a békéscsabai és mezőberényi hivatásos, valamint dánfoki önkormányzati tűzoltókat. Az egységek kiszabadították az autóbusz alá szorult embert, és áramtalanították a járművet. A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Az eddigi adatok arról szólnak, hogy A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 21-en utaztak az autóbuszon, közülük 19-en sérültek meg. Egy ember súlyos, tizennyolc könnyű sérülést szenvedett. A menetrend szerinti járat Mezőberény felől tartott Békés felé, körülbelül a két település között nagyjából félúton történt a baleset. A busz átsodródott a bal oldalra, majd az út menti mezőgazdasági területen állt meg felborulva. Hogy mi okozta a balesetet, azt még vizsgálják, mindenesetre viharos volt az időjárás, így nagyon valószínű, hogy a rendkívül erős oldalszél miatt borult fel a busz.

Nagyjából este háromnegyed kilencre sikerült az érintett egységeknek végezni és feloldani a teljes útzárat, azóta zavartalan a közlekedés. (Fotó: Für Henrik)

Kapcsolódó cikkek