Fontos lépés történt Szolnok új hídja és a szandai elkerülő megépítéséhez

Megosztás

Felszabadulhat végre a Szolnokhoz tartozó Szandaszőlős az átmenő fogalomtól. Mint ismert, évek óta zajlaknak Szolnok új elkerülőjének előkészületei, mely Szandaszőlős autós terhelését csökkenti. Most végre kiírták a közbeszerzést a kiviteli tervek elkészítésére.

A 2022-2023-ban készült engedélyezési tervek és építési engedélyek alapján a szükséges kiviteli tervek elkészítése a nyertes feladata az új nyomvonalú, egybefüggő, 2×1 sávos tehermentesítő út 0,5 km hosszú Szolnok belterületi, illetve 9,4 km hosszú külterületi szakaszán, közölte a magyaréptők.hu.

Az elkerülőhöz kapcsolódóan új Tisza-híd is épül, ami a Szolnok TV tájékoztatása szerint érinti majd a Tisza árterét, ezért a vadállomány keresztirányú közlekedését is biztosítani kell. Az elkerülő összeköttetésben lesz a Vörösmező utcával, előtte pedig le lehet majd hajtani róla Tiszaliget felé is, végül többágú körforgalommal kapcsolódik majd a Martfűi útba. A munkálatok befejezése 2027 után várható.

A nyertesnek:

9,9 km egybefüggő 2×1 sávos országos közút (másodrendű főút) építését,
0,5 km meglevő országos közút (elsőrendű főút) négynyomúsítását,
6 km kerékpárút,
egy különszintű csomópont,
két szintbeni csomópont,
három körforgalmú csomópont,
5,3 km keresztező és párhuzamos földút tervezését szükséges vállalnia.

Korábban, egész pontosan már augusztus 2-án Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője azt közölte közösségi oldalán, hogy “nagy öröm, hogy a környezetvédelmi és építési engedélyekkel már rendelkező Csáklya úti híd, valamint az ahhoz kapcsolódó, Szandaszőlőst elkerülő tehermentesítő út előkészítése folytatódhat, s elindulhat a kiviteli tervek elkészítése.”

Ehhez képest ezek szerint csak most írták ki a tervekre a közbeszerzést.

Kapcsolódó cikkek