Több mint 700 ezer forintot lopott le idős gondozottja számlájáról a kunszentmártoni ápoló

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség közfeladati helyzettel visszaélés, valamint elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a kunszentmártoni nővel szemben, aki a gondozottja számlájáról – annak tudtán kívül – 730 ezer forintot vett le.

A vádirat szerint a szociális ápolóként és gondozóként dolgozó nő a gondozására bízott idős nőnek rendszeresen bevásárolt, melyhez több alkalommal elkérte a sértett bankkártyáját, annak PIN kódjával együtt, annak ellenére, hogy a bankkártya átvételét a munkaköri leírása is tiltotta.

A gondozó az idősebb nő bankkártyájával a bevásárlásokon felül – a gondozottja tudtán kívül – 2023 februárjában és márciusában, Kunszentmártonban, egy bankautomatából saját magának kilenc alkalommal, összesen 730 ezer forintot vett fel a gondozottja bankszámlájáról.

A járási ügyészség a büntetlen nővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására, a szociális gondozói tevékenységtől történő eltiltásra, valamint az okozott kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, közölte lapunkkal dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Kapcsolódó cikkek