Több ezer palacsinta készült a kisújszállási Alexért, közel 900 ezer forint jött össze

Megosztás

Jótékony palacsintasütéssel segítette a kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Középiskola egy sérült kisfiú gyógyulását elősegítő műtét lehetőségét. Több százezer forinttal gyarapították a gyógyításra szánt számla összegét.

Szeptemberben felhívást tett közzé az Illéssy Sándor Baptista Középiskola , hogy segítsen a szülés közben megsérült és jobb karjára lebénult, pár hónapos Oros Alex gyógyulását. A műtétre Magyarországon nincs lehetőség, ezért a szülők külföldön kerestek orvosi segítséget. Egy bécsi klinika orvosai vállalták, hogy elvégzik a szükséges operációt novemberben, de a műtét és rehabilitáció nagyon sokba (12 + 5 millió forintba) kerül.

Az iskolában arra gondoltak, hogy szeptember 29-e és október 6-a délelőttjein palacsintavásárt tartanak, amelyhez az Illéssy-iskola diákja, dolgozói mellett csatlakozhattak a városból is.

A hívó szó nyitott fülekre talált, és telefonok tucatjai jöttek előrendelésként. A szervezők köszönték a cégek, intézmények, magánszemélyek támogatását, a külsős vásárlótámogatók közül az „ezerpalacsintás” Arany-iskolát külön is megemlítve.

Toldi Attila főigazgató hálás szívvel köszönte az Illéssy-iskola 11. A és 13. A osztályainak, a 10. D és 11. D cukrásztanulóinak áldozatos munkáját, valamint az őket segítő dolgozóink fáradozását.

A kis Alex gyógyulására 875.000 Ft-ot fizettek be az erre a célra nyitott számlára.

Megint többek voltunk, mint iskola! – jegyezte meg Toldi Attila főigazgató.

Forrás és fotó: Illéssy Sándor Baptista Középiskola Facebook

Kapcsolódó cikkek