Hatéves kisfia jelenlétében akart kirabolni egy férfit a szolnoki vasútállomáson

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat egy szolnoki férfivel szemben, aki a vasútállomáson a gyermeke jelenlétében próbált kirabolni egy férfit.

A vádirat szerint a 28 éves férfi 2022. október 16-án,12 óra körüli időben, Szolnokon a 6 éves fiával bement a vasútállomás kis várótermébe, ahol ekkor egyedül tartózkodott egy 50 éves, szintén szolnoki férfi.

A fiatalabb férfi megszólította a váróteremben lévő padon ülő másik férfit, és arra hivatkozva, hogy van egy közös ismerősük, pénzt kért tőle, de mivel a másik férfi nem adott neki, odament hozzá, és ismételten pénzt kért tőle. Ekkor a 28 éves férfi azért, hogy a másiktól pénzt szerezzen, egy alkalommal, ököllel arcon ütötte a sértettet, aki védekezésképpen visszaütött, és köztük dulakodás alakult ki. Amíg a két férfi dulakodott, a gyermek ezt kihasználva, ellopta az idősebb férfi padra letett, 100 ezer forint értékű mobiltelefonját.

A dulakodás az utascsarnokban fejeződött be, ezután a támadó és a fia elmentek a vasútállomásról.

A mobiltelefont a rendőrség az eljárásban lefoglalta és azt a tulajdonosnak visszaadta.

Az 50 éves férfi a bántalmazás miatt az ajkán és a fején 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, továbbá minden olyan jellegű foglalkozástól és tevékenységtől történő eltiltásra, mely18 év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását jelentené, valamint a szülői felügyeleti jogának megszüntetésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozó hatóság készítette.

Kapcsolódó cikkek