Az Év erdei kerékpárútja Szolnokon kanyarog

Megosztás

2023-ban meggyőző fölénnyel a szolnoki Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben tekergő bicikliút nyerte el az Év erdei kerékpárútja címet.

Rekord részvétellel ért véget az Országos Erdészeti Egyesület pályázata, amelyben Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját keresték immár harmadik alkalommal. A nagyközönség öt kiválasztott útvonal egyikére adhatta le szavazatát.

1472 vokssal, nagy többséggel végzett az első helyen a Nefag Zrt. kezelésében álló, szolnoki Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben húzódó kerékpárút, ezzel ez az útvonal nyerte el 2023-ban az Év erdei kerékpárútja megtisztelő címet.

A pályázatra útvonalat jelölők között október 6-n kisorsolnak egy két éjszakára szóló ajándékutalványt egy erdei szálláshelyen, valamint egy vezetett családos e-kerékpáros túrát.

A NEFAG Zrt. kezelésében álló Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben, kocsányos tölgyesek alatt vezet ez a 1026 méter hosszú erdei kerékpárút, árnyékot biztosítva kerékpárosnak, gyalogosnak, minden feltöltődni vágyónak.

A szilárd burkolatú bicikliút kapcsolódik Szolnok kerékpárút-hálózatához. Az erdei környezet szépsége, nyugalma jelentős számú látogatót vonz.

A parkerdő ahhoz az alföldi fásítási programhoz kapcsolódik, amely még Kaán Károly nevéhez fűződik, és célja, hogy megtörje a szárító, és pusztító szelek erejét. A 225 hektár nagyságú kocsányos tölgy erdőben húzódó útszakaszt bátran használhatják gyermekes családok is.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület Facebook

Kapcsolódó cikkek