A MÁV új találmánya az alkalmas vonat és az Y helyett csak X-ig közlekedő vonat

Megosztás

Nagy lekvárban van a MÁV, naponta mutatkoznak rajta az elfáradás jelei. Ma az a csoda, ha még van vasúti közlekedés. A kormány mással, Brüsszellel való harccal, különböző nemzetközi sportesemények szervezésével, akkugyárak letelepítésével van elfoglalva, értehtő, ha a hazai vasútra már nincs ideje odafigyelni.

Kezdjük azzal, hogy a mai nap azzal kezdődött, hogy egyebek mellett a Hatvanból 7:08-kor Szolnokra induló S820-as vonat (5722) nem közlekedett, utasai a Hatvanból 8:08-kor induló S820-as vonattal (5732) utazhatnak. Mindezt 7 óra 48 perckor közölték az utakóközönséggel. Hogy mi történt azokkal, akik felültek a 7 órási vonatra, nem tudni, mindenesetre alaposan felültek a MÁV pontosságának.

Aztán a MÁVInform közzétette a MÁV nagy találmányát. Ez pedig az alkalmas vonat, ami azt jelenti, hogy azzal mennek tovább az utasok, amivel akarnak. Illetve újabban nem a célállomásig közlekedik minden vonat, hanem rövidebb szakaszon. Az utasok a már említett alkalmas vonattal mehetnek tovább céljukig.

Nézzünk erre egy konkrét példát.

Hétfőn a Szombathelyről 8:42-kor a Déli pályaudvarra indult Bakony InterCity (907) Sárvártól járműhiba miatt jelentős, 70-90 perces késéssel közlekedett tovább.

Az InterCity Ostffyasszonyfán, Nagysimonyiban és Kemenesmihályfán is megállt, mert a Szombathelyről 9:40-kor Celldömölkre indult személyvonat (9047) csak Sárvárig közlekedett.

A késés miatt az IC vonat csak Székesfehérvárig közlekedett. Onnan az utasok alkalmas vonattal folytatták útjukat a főváros felé.

Csupa kaland az is, ha azzal szembesül az utazó, ha nem onnan indul a vonata, ahonnan azt gondolná.

Pédául a Déli pályaudvarról Zalaegerszegre 13 órakor induló Göcsej InterCity (IC 964) a 65 kilométerre lévő Székesfehérvárról indul. A Déli pályaudvarról az utasok Székesfehérvárra a 13:05-kor Tapolcára induló Kék Hullám expressz (19794) vonattal utazhatnak Székesfehérvárig. Még jó, hogy azt írták, a csatlakozást biztosítják.

Kapcsolódó cikkek