Tovább fejlődik és szépül Jászfényszaru

Megosztás

Nem kevesebb mint egymilliárd forint értékben folynak beruházások Jászfényszarun. A megye egyik legdinamikusabb településén október 23-án felavatják a megújult helyi értéktárat, de más, nagyléptékű fejlesztések is gyarapítják a város vagyonát.

Elkészült és hamarosan, október 23-án átadják Jászfényszarun a Szent család tér fejleszését. Ez magában foglalja a helyi értéktár felújítását, továbbá egy elektromosautó-töltő létesítését és automata köztéri WC üzembe helyezését. A beruházáshoz 102,5 millió forint állami támogatás érkezett, a város ehhez 24,4 millió forintot tett hozzá.

A kivitelezést tavaly augusztusban kezdték meg, hivatalos befejezési határideje november vége, ám a töltőt már a napokban üzembe helyezik, az értéktárat pedig már a nemzeti ünnepen átadják.

A városban új vízkutat is fúrtak, a 450 méteres, 800 köbméteres kút hálózatra csatlakoztatása most folyik. Ez a projekt saját forrásból valósul meg, mégpedig 130 millió forintból.

Folyamatban van egy 20 megawattos elektromos alállomás építése is.

Jó ütemben halad a művelődési ház felújítása is. Még idén szeretnék elkvégezni az épület tetejének korszerűsítését. Itt energetikai korszerűsítést és egy lift beszerelését is tervezik jövőre. Ezek összértéke meghaladja majd a 100 millió forintot.

Az Ipari Centrum Kft. beruházásában 2 ezer négyzetméteres iparcsarnok épül, utak újulnak meg. A pályázati összeköltség 734 millió forint, a támogatás mértéke közel 500 millió, a többi saját erő. A közbeszerzés folyamata már elkezdődött.

A városban ez idő szerint egymilliárd forint értékű fejlesztések folynak.

Forrás: Jászsági Térségi Tv

Kapcsolódó cikkek