Fel akarta robbantani az egyik szolnoki lakótelep tízemeletesét a zavarodott édesanya

Megosztás

Teljesen megzavarodott az elméje annak a nőnek, aki először gyilkosságot jelentett be a rendőrségen a szolnoki társasházban, majd nem sokkal később azt, hogy ha nem jönnek, akkor sok kanna benzinével felrobbantja az egész tízemeletes épületet.

Az eset még 2020 őszén történt, két, akkor még kiskorú lányának nevelésének jogát azóta elvették az 57 éves nőtől.

Megkezdődött a Szolnoki Törvényszéken csütörtökön annak az 57 éves nőnek a büntetőpere, akit a megyei főügyészség terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette és hatóság félrevezetésének vétségével vádol. A szabadlábon védekező, a korábban átvett idézést figyelmen kívül hagyó vádlottat végül rendőrök vezették elő és kísérték a tárgyalóterembe. A részletekről a Szoljon számolt be.

A vádlott, egy kétgyermekes asszony még 2020. november 4-én, késő este, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra tett telefonos bejelentésében azt állította, hogy Szolnokon, az Aranyi Sándor úti tízemeletes tömbépület földszinti lakásában – ahol ő lakik – gyilkosság történt. 

Egymás után több alkalommal is hívta a hatóság ügyeletét, miszerint azonnal menjenek ki hozzá, mert ha késnek vagy nem mennek, akkor van több kanna benzine, amivel felrobbantja az egész bérházat.

Az esettel kiértesített járőrök gyorsan a helyszínre siettek, ahol mint kiderült, gyilkosság nem történt, és a lakótömböt felrobbantani igyekvő kísérletnek sincsen semmi nyoma. A nő „csupán” akkor tizenegy esztendős lánya iránti aggodalmából riasztotta a rendőrséget. Nem először.

A tanúk által zavarodottnak leírt anya, kinek lányai (ma 14 és 17 évesek) korábban gyermekvédelmi gyámság alatt álltak, minduntalan hivatalokat, hatóságokat, intézeteket hívott fel telefonon, vagy gyakorta tért be hozzájuk személyesen, hogy tájékozódjon lányai, főleg kisebbik gyermeke hogyléte felől. Hogy érdeklődése komolyságának nyomatékot adjon, rendre szöveges és képes üzeneteket mutogatott a telefonján, ami szerinte azt bizonyítja, hogy kislányát megerőszakolták, bedrogozták, ütik, verik és szerveit akarják eladni. A vád szerint a benzines-felrobbantós bejelentéssel a nő átlépett egy komoly következményekkel járó jogszabályi határt.

A csütörtöki tárgyaláson a bíró, beidézett tanúként egy, a robbantásos incidenshez kivonuló rendőrt és két gyámügyes hölgyet hallgatott meg. Ők mindannyian a vádlott folyamatosan zavarodott és ellentmondásos magatartására mutattak rá, akitől a gyermekvédelem nem véletlenül vette el szülői felügyeleti jogát. Az eljárás novemberben folytatódik.

Kapcsolódó cikkek