A Mechanikai Művek területén talajszennyezés történhetett Abonyban

Megosztás

A város tüzetesebb vizsgálatot kér és szeretné megismerni a pontos körülményeket és információkat. Könnyen lehet, hogy komoly környezetszennyezés történt.

– A Tószegi út 54. szám alatt, vagyis a régi Mechanikai Művek területén, az üzem megszűnését követően, a kormányhivatal talaj-, illetve talajvízszennyezést valószínűsített, ezért pedig kármentesítési feladatokat határozott meg – kezdte a napirend előtti felszólalások sorát Krupincza János. A Városunk Fejlődéséért Egyesület önkormányzati képviselője ezután a téma aktualitásairól kért tájékoztatást a városvezetéstől.

Pető Zsolt polgármester válaszában felidézte, a talajvíz-szennyezéssel kapcsolatban immár négy éve egyeztetnek a kormányhivatallal, ahonnan informálódtak a szükséges intézkedésekről is.

– A legutolsó levélváltás szerint a helyszín tulajdonosát arra kötelezték, hogy végezze el a talajvízre vonatkozó vizsgálatokat, és készíttessen környezetvédelmi szakvéleményt. Egyéb információt azonban nem kaptunk. A lakosság megnyugtatása érdekében egy újabb határozott kéréssel fordulunk a kormányhivatalhoz, hogy adjanak ki közleményt a kérdésben – fogalmazott a településvezető. (via Szoljon.hu)

Kapcsolódó cikkek