Tizedik születésnapjára emlékezett az abonyi művelődési ház

Megosztás

Kerek évfordulóra emlékezett a napokban közösségi oldalán az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely. A tízéves intézmény 2013. augusztus 23-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

Éppen tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely – emlékezett vissza Facebook-oldalán a kulturális intézmény. 

Felidézték: a város önkormányzata több mint 900 millió forintos uniós támogatást nyert a „Lehetőségeink Fő tere – Abony Város integrált településközpont fejlesztése” című pályázaton. A projekt keretében megépült az új multifunkcionális közösségi ház, amelyre óriási igény volt a településen. A Bihari János Zeneiskolát 2012-ben bontották le, hogy annak a helyén épülhessen meg a modern, a jelenkor minden igényét kielégítő létesítmény.

A művelődési ház arról is hírt adott, hogy a közösségi ház alapkőletételére ünnepélyes keretek között került sor 2012. július 17-én. A munkálatok nagyon gyorsan haladtak, mígnem az épületet 2013. augusztus 23-án át is adták.

Megtudhattuk továbbá, hogy a komplexumot Horváth Zoltán és Turi Attila építészek tervezték, a belső tereket Jánosi János és Terdik Bálint alkotta meg. 

Forrás:Szoljon.hu

Kapcsolódó cikkek