Akkora balhé volt a Jászberény legutóbbi focimeccsén, hogy repült a zárt kapus büntetés

Megosztás

Szombaton sajnos komoly szurkolói rendbontás történt, így a következő összecsapást zárt kapuk mögött kell lejátszania a Berénynek.

Zárt kapus mérkőzésre ítélték a megye I -ben szereplő Jászberényi FC-t egy múlt hét szombati nézőtéri rendzavarás miatt. Ennek nyomán a Lurkó Focimánia elleni soron következő hazai mérkőzésüket zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk – tájékoztatott közösségi oldalán a klub.

Ezek a szabályok a felnőtt és utánpótlás mérkőzésekre egyaránt vonatkoznak. A klub közleményben részletezte a kialakult helyzetet.

“Rendkívüli szigorítás a nézőtéri rendzavarások megszüntetésére!

Az elmúlt bajnokságok folyamán megszaporodtak a nézőtéren azok a szurkolói megnyilvánulások, ahol szurkoló vagy szurkolók a mérkőzés résztvevőit (játékost, sportvezetőt, hivatalos személyt), vagy más nézőket becsületsértő módon szidalmaznak, fenyegetnek, mely viselkedéssel a szurkolói környezetben is megbotránkozást keltenek, kiemelt tekintettel az esetleges gyerekközönségre.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a Fegyelmi Szabályzat ide vonatkozó szigorításával fel kívánja számolni a mérkőzések nézőterein az ilyen fajta deviáns magatartást, ezért az alábbiakat rendelte el:

A mérkőzés rendjének megzavarásának minősül, ha egy, vagy több szurkoló viselkedése akadályozza a mérkőzés zavartalan lejátszását, vagy a mérkőzés élvezetében megbotránkozást vált ki. Például ha egy, vagy több szurkoló a mérkőzésen résztvevő játékost, stábtagot, hivatalos személyt fenyeget, veszélyeztet, vagy bántalmaz; Ha egy-, vagy több szurkoló a mérkőzésen résztvevő játékos, stábtag, hivatalos személy emberi méltóságát sértő kifejezéseket használ. A kirívó nézőtéri rendzavarások megszüntetése céljából, rendkívüli mértékű pénzbüntetéseket kell alkalmazni mind felnőtt, mind utánpótlás mérkőzésen, amely a rendező sportegyesületeknek komoly anyagi terhet fog jelenteni!”

Kapcsolódó cikkek