Lemondott Sztojan Ivkovics

Megosztás

Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön jelezte Báder Mártonnak, az MKOSZ elnökének, hogy távozik posztjáról.

Tíz év után távozik a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjáról Ivkovics Sztojan. A szakember a három vereséggel záruló olimpiai előselejtező után csütörtökön tárgyalt a szövetség elnökével, Báder Mártonnal.

„A csapattal már az előselejtező előtt közöltem a döntésemet, az elnök úrnak pedig elmondtam, hogy úgy érzem, velem nem tud ennél a szintnél magasabbra lépni ez a csapat, kemény munkával elértünk idáig, de úgy gondolom, most olyan szakembernek kell folytatnia a munkát a válogatott élén, aki mögött az egész kosaras társadalom ott áll. Az átadás-átvétel folyamatáról a továbbiakban is tárgyalunk” – mondta az nso.hu-nak Ivkovics Sztojan.

Természetesen Szalay Ferenc is elbúcsúzott, Facebook-oldalán ezt írta: Sztojan, ez jó mulatság, férfimunka volt! A magyar kosárlabda hálával tartozik neked, identitást adtál a sportágnak, amikor nem volt, kémiát alakítottál ki az öltözőben, amikor nem volt, eredményeket értél el, amikor azok már hosszú ideje nem voltak… Ma egy éra véget ért, de örülök, hogy együtt, vállvetve vittünk véghez nagy dolgokat. Köszönök mindent, barátom!

Fotó: Török Attila

Kapcsolódó cikkek