Kósa Lajos minden szava arany: “A sörtől böfögünk, sáskát meg nem eszünk”

Megosztás

Akinek esetleg hiányoztak Kósa Lajos szállóigévé lett mondatai, annak most van egy jó hírünk. A politikus Debrecenben járt és szokás szerint brillírozott: például azt javasolta az európaiaknak, hogy hortobágyi palacsintába tekerjék a sáskákat. 

Augusztus 17-én elkezdődött Debrecenben a XXXII. Farmer-Expó. A megnyitón számos politikus mondott beszédet, köztük Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő is, írja a Debreciner.

A város korábbi polgármestere ismert arról, hogy időnként egészen váratlan dolgokról beszél a nyilvánosságnak. Volt már, hogy a ruandai népírtás kapcsán keveredett bele a „hutu” és a „tuszi” szavakba, máskor a fémkupakokról kezdett bele egy zavaros fejtegetésbe, de olyan is előfordult, hogy felvétel közben kitáncolt a kamera elől, majd megkérdezte, nem kaphatna-e olyan kérdést, amelyre pozitívan lehet válaszolni.

Kósa most sem hazudtolta meg magát. Előbb arról beszélt az agrárszektor képviselőinek, hogy míg Magyarország és Debrecen kétszáz év múlva is itt lesz, ő biztos abban, hogy az Európai Unió addigra megszűnik, mivel saját magát robbantja szét. A megjelentektől ezért azt kérte, ne vegyék komolyan, amit az Unió „mond”.

Ezt követően „őrületnek” nevezte az európai zöld fordulatot, majd kifejtette, hogy ma az üdítőipar és a söripar az egyik legnagyobb vízfogyasztású és szén-dioxid-kibocsátású ágazat. Ekkor az üdítő- és söritalok klímaváltozásra gyakorolt – általa vélt – hatásait kezdte el magyarázni, szarkasztikusan kritizálva azokat, akik a szén-dioxid-kibocsátás mérsékléséért szállnak síkra:

„Mindenki próbálja ki, ha nem hisz nekem: igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni. De amit kiböfög, az szén-dioxid! Hát mi lenne más? A szén-dioxid, amit a szervezetbe beviszünk, ki fog jönni szén-dioxid formájában, mert ebben a formában nem tudjuk hasznosítani. Azok közül, akik a szén-dioxidot mint főellenséget, karbonlábnyomot, rettenetes klímaváltozást emlegetnek, mennyien követelték, hogy azonnal tiltsuk be az összes szén-dioxid alapú italt, mert veszélyes a klímára? Beleértve a sörgyártást. Senki. Vajon miért? Ki tudja? Mindenesetre, ha valakinek zászlót bontani lenne kedve, hogy tiltsuk be a sört, mert veszélyes a klímára, azt a Loki B-középpel szívesen összehozom egy intenzívebb beszélgetésre, hogy kinek mi az álláspontja ezzel kapcsolatban. És mindjárt átértékelődik a karbonlábnyom mint olyan.”

Érdemes Kósa egész beszédét meghallgatni:

Kósa Lajos sáskákról, büfögésről és az Európai Unió végéről

Beszédet mondott a fideszes országgyűlési képviselő a Farmer-Expó megnyitóján. Kapcsolódó beszámoló itt: https://www.debreciner.hu/cikk/14615_a_sortol_bofogunk_saskat_kosa_lajos_unikum Videó: Polgár Tóth Tamás —– A tájékozódás lehetőségét támogatod, ha a Debreciner mellé állsz. Köszönettel fogadjuk a támogató adományokat: MAGYARORSZÁGI BANKI ÁTUTALÁS – OTP 11738008-21467523 – Együtt Debrecenért Egyesület NEMZETKÖZI ÁTUTALÁSHOZ IBAN kód – HU19-11738008-21467523-00000000 PAYPAL – https://www.paypal.me/debreciner Kapcsolat: Levélcím – [email protected] Facebook – https://www.facebook.com/Debreciner2.0 YouTube – https://www.youtube.com/@debreciner Instagram – https://www.instagram.com/debreciner.hu/ Podcast – https://open.spotify.com/show/7sD3hh6Vq7hyCyN4ve4ca6 Ha Debrecen, akkor Debreciner.hu!

Fotó: Kósa Lajos Facebook

Kapcsolódó cikkek