Elkezdődött a kigyulladt strandépület helyreállítása Túrkevén

Megosztás

A nyár folyamán rendkívüli képviselő-testületi ülésen Sallai R. Benedek polgármester javaslatára a testület elfogadta a peren kívüli megállapodási indítványt a kártérítési összegre vonatkozóan a város biztosítójával. Ezek alapján 21,5 millió forint kártérítési összeget kap a város a strandon tavaly történt tűzkárral kapcsolatban.

A keletkezett kárhoz képest alacsonyabb a kárösszeg, de ahhoz képest, hogy eredetileg 0 forintot ítéltek meg és peres eljárást kellett kezdeményeznie a városnak az érdemi tárgyalásokhoz, ez a pénz kifejezetten jó eredménynek tekinthető, közölte a polgármester, aki megköszönte a mestermunkát dr. Nagy János ügyvédnek az eredményes jogi képviseletért.

A város vezetője hozzátette, neki köszönhető, hogy a peren kívüli megállapodás létrejött. A biztosítással kapcsolatos jogi értelmezési segítségnyújtása nagyban hozzájárult a döntés meghozatalához.

Sallai R. Benedek ugyanakkor emlékeztetett mindenkit arra, hogy a túrkevei szélmalom összedőlésekor a testületi ülésen még könyörgött a testületnek, hogy a mostani esethez hasonlóan annak idején kezdeményezzenek peres eljárást, de az akkori városvezetés (szerinte jegyzői állásfoglalások alapján) eltekintett a perindítástól.

A polgármester szerint ez az eset jól rámutat annak a döntésnek a hibájára, mivel egy biztosító alapból soha nem akar fizetni. Úgy vélte, épp ezért kell határozottan kiállni, ahogy most azt tették, és ahogy akkor nem tette a városvezetés.

A Városgondnokság Nonprofit Kft. alvállalkozók bevonásával haladéktalanul megkezdte a helyreállítást. A kártérítési összegnek köszönhetően végre helyreállhat a szaunaszolgáltatás is.

A polgármester bízik benne, hogy gyors és eredményes rekonstrukció valósul meg.

Mint ismert, tavaly nyáron kigyulladt a városi fürdő szanuája.

Forrás: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek