A budapesti elővárosi vonalakon szombaton napközben is késések várhatók

Megosztás

Budapest több elővárosi vasútvonalán nem, vagy csak korlátozottan lehetséges a vonatközlekedés. Az átvonuló vihar miatt fák dőltek a sínekre, felsővezetékek sérültek meg egy-egy szakaszon – közölte a Mávinform szombat hajnalban az MTI-vel. A vasúttársaság folyamatosan frissíti a helyzetképet.

A legfrissebb frissítés:

A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon továbbra is 30-60 perc késéssel közlekednek a vonatok. A szakemberek még dolgoznak a hajnali viharkárok felszámolásán, a munka 7-8 óra hosszát is eltart.

Járatkimaradások is várhatók szombaton napközben.

A Békés InterCity vonatok helyjegy váltása nélkül vehetők igénybe a békéscsabai vonalon.

Az utasokat pótlóbusz szállítja Rákos és Maglód között.

A kialakult helyzet miatt a békéscsabai vonalról az IC és nemzetközi vonatok kerülő útirányon át közlekednek Szolnoktól, írta a MÁVInform Facebook, ami sűrűn ad közre frissítéseket, aki vonattal utazni szeretne, annak ajánlatos gyakran rápillantani.

További frissítés: A Keleti pályaudvar és Ferencváros között már zavartalanul közlekednek a győri és a pécsi vonatok. Pestszentlőrinc és Vecsés között is mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

Pestszentimre felső és Kispest állomás között eltávolították a kidőlt lámpaoszlopot, újraindulhatott a vonatforgalom. A Budapest-Lajosmizse vonalon délelőtt állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.
Frissítés: A Rákosról Pilisvörösvárra 8:35-kor induló és a Pilisvörösvárról Rákosra 7:22-kor induló S76-os (3242-3259) vonat nem közlekedik.

Frissítés: Aszód és Galgamácsa között sincs vonatközlekedés, a vasúti pályára dőlt fa miatt leszakadt a felsővezeték.
Ferencváros és Kőbánya-Kispest között mindkét vágányon felsővezetéki hiba van, a vonatok nem közlekednek. Ez a székesfehérvári G43-as vonatoknál okozhat kimaradást, késést.

Kőbánya-felső és Rákos között a fenti mindkét vágányon fadőlés miatt szünetel a vonatközlekedés. 6 órakor Rákosliget és Pécel között is fa dőlt a sínekre. A miskolci vonalon jelentős késékkel közlekednek a vonatok. A Budapest-Gödöllő közötti S80-as vonatok nem közkekednek. A Budapest-Gödöllő közötti S80-as vonatok nem közkekednek. A miskolci vonalon az IC vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.

A H8-as gödöllői héven és az M2-es metrón a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, igazolványokat utazásra.
A Keleti pályaudvar és Ferencváros között fadőlés miatt a felsővezetékben nincs áram, a győri és a pécsi távolsági vonatok hosszabb menetidővel közlekednek.

Pestszentlőrinc és Vecsés között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, felsővezetéki zárlat miatt. A Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vonatok, továbbá a szegedi és a nyíregyházi távolsági, InterCity és InterRégió vonatok hosszabb menetidővel közlekednek.

Pestszentimre-felső és Kispest állomás között nem közlekedhetnek a vonatok a vasúti pályára dőlt villanyoszlop miatt. Ott várakozik a Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra tartó S21-es (2919) személyvonat. Az utasok elszállításához pótlóbuszt rendeletek. A Budapest-Lajosmizse vonalon megnő az eljutási idő.

Frissítés: Maglód és Rákoshegy állomások között felsővezetéki zárlat akadályozza a vonatközlekedést. Maglód állomáson nem működik a biztosítóberendezés, itt sem közlekedhetnek a vonatok.

Az utasokat pótlóbusz szállítja, melyek Mende és Rákos között közlekednek. A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon jelentős késések, az elővárosi vonatoknál járatkimaradások kimaradás várható. A helyjegyköteles vonatok helyjegy váltása nélkül vehetők igénybe a békéscsabai vonalon.

A Keleti pályaudvarról Nagykátára 5:50-kor induló S60-as (3630) és a Nagykátáról a Keleti pályaudvarra 7:01-kor induló S60-as (3637) vonat nem közlekedik. A Keleti pályaudvar Kerepesi úti buszmegállójából pótlóbusz indul az S60-as nagykátai vonat helyett.

A kialakult helyzet miatt a békéscsabai vonalról az IC és nemzetközi vonatok kerülő útirányon át közlekednek Szolnoktól.
a Bukarestből a főváros felé tartó Dacia nemzetközi gyorsvonat (346),
a Szolnokról Fonyódra közlekedő Vitorlás InterRégió (18700),
a Békéscsabáról Tapolcára közlekedő Csabai Tekergő sebesvonat (1972).

Előzmény: Budapesten több elővárosi vasútvonalon nem, vagy csak korlátozottan lehetséges a vonatközlekedés. Az átvonuló vihar miatt fák dőltek a sínekre, felsővezetékek sérültek meg egy-egy szakaszon.

Szombat hajnaltól ezért jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan, a Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Cegléd vonalon.

Ugyancsak a vihar miatt akadozik a vonatközlekedés Mezőtúr és Kétpó között, ahol mindkét vágányon zárlatos lett a felsővezeték.

Forrás: MÁV.hu

Kapcsolódó cikkek