Verstappen kaotikus-esős futamon állította be a rekordot

Megosztás

Zsinórban kilencedik győzelmét aratta a hazai nagydíján a világbajnok, így utolérte Vettel a vonatkozó ranglistán.

Max Verstappen nyerte az F1-es Holland Nagydíjat, ezzel sorozatban kilencedik futamgyőzelmét aratta idén, amellyel beállította Sebastian Vettel vonatkozó rekordját és tovább növelte előnyét a bajnoki pontversenyben – írja tudósításában a Formula.hu.

A világbajnokot a verseny elejét és a legvégét felforgató eső, a piros zászló és az újraindítás sem gáncsolta el, eleinte bődületes tempót autózva rohant vissza 14 másodperc hátrányból Sergio Perezre, majd a versenytáv nagy részét már ismét az élen, kényelmes helyzetben töltötte, a legvégén leszakadó esőt is kimozogta és az újraindításnál sem adott reális esélyt másoknak.

Az esőben kedvező stratégiát húzó Perez sokáig a második helyen haladt, aztán hibázott az esőben és visszcsúszott harmadiknak, majd bokszutcai sebességtúllépésért ötmásodperces büntetést kapott, így lemaradt a dobogóról.

A második helyre a parádésan autózó Fernando Alonso ért be, aki így Kanada óta először fért be a top háromba, a dobogó alsó fokára pedig az elképesztő nagy futamot teljesítő Pierre Gasly hozta be a bravúreredményt teljesítő Alpine-t. Charles Leclerc és George Russell nullázott.

Forrás: Formula.hu; Fotó: Red Bull Content Pool

Kapcsolódó cikkek