Már egy éve teszi boldogabbá a jászberényi közutasok életét Emká, a befogadott kutyus

Megosztás

Emká az ország talán legszerencsésebb és egyik legismertebb kutyusa, akit tavaly nyáron a jászberényi közútkezelő munkatársai találtak meg és fogadták be a mérnökségre.

Emká nagyon jól van, közel negyven gazdája igyekszik kedvezni neki, de néhány kollégát a szeretetével azért előnyben részesít. Reggelente örömmel üdvözli az elsőnek érkező kollégákat. Izgatottan várja, hogy mi lesz a reggeli. Mivel a száraz tápokat nem annyira kedveli, egy kis konzervvel dobják fel a menüjét a mérnökségen.

Napközben a mérnökség területén bóklászik, ismerkedik a szomszéd állatokkal, libákkal, birkákkal galambokkal. Az úton elhaladó kerékpárosok némi bosszúságot okoznak számára, ezért a kerítés mellett, hangos ugatások közepette versenyt fut velük.

Életkori sajátosságainak megfelelően játékos, pajkos a viselkedése. Érdeklődve fogadja a beszállító partnereket, ha teheti felugrik a kis teherautóikra is. Ha a kollégáktól megszerez egy-egy eszközt – például egy kesztyűt vagy felmosófejet – boldogan, elégedetten hurcolja magával zsákmányát. Forró napokon a gesztenyefa alatt hűsöl és imád fürödni. Emká élete nehezen indult, de a megtalálása és befogadása óta nagy vidámságban él, köszönhetően a jászberényi csapatnak – tette közhírré a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kapcsolódó cikkek