(Sors)társat kapott a jászberényi közutasok által megmentett kutyus, Emká

Megosztás

Íme, megérkezett Ubi, bár ő nem megyénkben került a közutasokhoz, akik megmentették a kiskutyát. Azóta jó dolga van, ahogy Emkának is.

A Magyar Állatvédelem rendszeresen beszámol Emkáról, akit tavaly a Magyar Közút jászberényi mérnöksége mentett meg. Emkát, aki egy út mentén kidobott kutyus, azóta egy ország zárta szívébe. Most egy hasonló eset történt, ezúttal a veszprémi szakemberek találtak munkavégzés közben egy kis tacskót, akit befogadtak. Bemutatjuk Ubit vagyis Ubult vagy Uborkát.

Azonnal neve lett a jövevénynek

Veszprém és Fejér vármegye határán vízleeresztési munkát végeztek július 4-én a mérnökség munkatársai, emellett, mivel a környéken sajnos mindig sok illegális szemetet raknak le, elmentek felmérni és leellenőrizni, hogy milyen a helyzet a környéken. Ekkor egy kis zsemleszínű mozgolódó foltot láttak meg, egy hangja nem volt és el is bújt a fűben. De a kollégák kicsalogatták, igaz nem volt egyszerű, mert nagyon meg volt szeppenve és mivel esett is az eső, ezért át volt ázva-fázva, menedéket keresett. De nem adták fel, nem hagyták magára. Testvéreket is kerestek, hiszen általában együtt dobják ki a kis kutyababákat, de több kutyust nem találtak a környéken. Mikor sikerült megfogni, rögtön a brigádszállítóval elindultak a mérnökség felé, a telephelyen megszárították és enni-inni kapott. Az egyik kolléganő rögtön el is nevezte Ubinak.

A veszprémi mérnökségen mindig volt kutya, legutóbbi kedvencüket idén februárban vesztették el. Így kiépített kennel és gondos gazdik várták a kis kidobott kutyust, aki azonnal felforgatta a mérnökség életét. A kollégák első útja azóta minden reggel a kis Ubihoz vezet. Ahogy meglátja a narancsruhásokat boldogan veti magát az ölükbe, több kolléga is megerősítette, hogy ha civilben vannak, akkor olyan, mintha Ubi nem ismerné fel őket.

Kapcsolódó cikkek