Százmilliót osztott szét mentőszervezetek között a BM, de a Jászkunságnak alig jutott valami

Megosztás

Jász-Nagykun-Szolnok megye önkéntes mentőszervezetei közel hárommilliót kapnak a szétosztott százmillióból, ez a teljes összeg nem egész 3%-a. Biztosan csak ennyire fontos a kormánynak a Jászkunság, illetve biztosan csak ennyit tudnak kilobbizni kormánypárti képviselőink?

Százhatvanhét önkéntes mentőszervezet jut idén központi forrásból pályázati támogatáshoz. Az erre vonatkozó döntést nemrég hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója. A döntés alapján százhatvanhét önkéntes mentőszervezet jut mintegy százmillió forint támogatáshoz – adta hírül a Szoljon.hu.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összesen 2,9 millió forintos pályázati támogatáshoz jutott, megyénkben

  • a Berény Járási Önkéntes Mentőcsoport Jász Búvár Sportegyesülete 798 ezer forint;
  • a Tiszafüredi Járási Önkéntes Mentőcsoport Tiszafüred Városi Polgárőrsége 727 ezer forint;
  • a Tisza Mentőcsoport FŐNIX Speciális Mentők Alapítványa 850 ezer forint;
  • a Tisza Mentőcsoport Mentő és Tűzoltó Egyesülete pedig 525 ezer forintnyi támogatásban részesül.

Százmillió forintnyi támogatásból 2,9 milliót csepegtetnek csak Jász-Nagykun-Szolnok megyének. Ez a teljes összeg kevesebb, mint 3%-a. De hazánkban nincs 33 megye, csak 19, ezért Jász-Nagykun-Szolnok megye mélyen az átlag alatt részesül ebből a forrásból is. Ezt nem Brüsszel döntötte el.

Kapcsolódó cikkek