Máris gond van az elektromos buszokkal?

Megosztás

Majdnem egy hónapja érkezett Szegedre nyolc BYD K9UD típusú, tisztán elektromos meghajtású autóbusz, amelyeket még márciusban akartak eredetileg átadni, azonban már most javításra szorul 4-5 darab busz a flottából – közölte a Szegederrel egy olvasó. Mint közöltük, június végén 10 e-busz állt üzembe Szolnokon is.

A június végén Szegeden forgalomba állított buszok közül több járművön sem működik rendesen az utastéri klimatizálás, valamiért meleg levegőt fújnak.

További információk szerint a probléma nem csak Szegeden, hanem Szolnokon és Egerben is jelentkezett. Előbbi városban egy, utóbbiban kettő busznál jelentkezett ez a fajta meghibásodás.

A Szeged365 kérdésére a Volánbusz azt is elárulta, hogy az ajtók sem működnek rendesen a járműveken, ezért garanciálisan javítják őket. A kiesett buszokat jelen pillanatban klíma nélküli csuklós buszokkal pótolják.

Az MTI számolt be arról, hogy a Volánbusz Zöld Busz Programja ezen a héten zárult le, amely keretein belül jelentősen bővült a környezetkímélő, elektromos meghajtású flottája az elmúlt másfél évben.

A társaság száz új elektromos buszt állított forgalomba a HUMDA Zrt. Zöld Busz Programjának támogatásával. A buszok főleg a budapesti agglomerációban és a nagyvásorokban közlekednek majd, Szeged mellett kapott belőlük Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Győr, Eger és Szolnok is.

Kapcsolódó cikkek