LMP az újabb akkumulátorgyárról: A kormány azonnal fejezze be hazánk kiárusítását!

Megosztás

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja felszólítja Szijjártó Pétert és a kormányt, hogy fejezzék be hazánk kiárusítását, és vonják vissza az 580 milliárdos nyíregyházi akkumulátorgyár tervét.

Szijjártó Péter csütörtökön jelentette be, hogy a 2023. év legnagyobb beruházását hozzák hazánkba, a kínai Sunwoda cég, mintegy 580 milliárd forint értékben telepít giga akkugyárat Nyíregyházára a helyi lakosok megkérdezése nélkül. Ez a megállapodás is teljes titokban, a magyar emberek tájékoztatása nélkül született meg, miközben tudjuk, hogy a magyarok kétharmada elutasítja a kormány akkugyarmatosító tervét – írja közleményében az ellenzéki párt.

A kormányzati akkugyarmatosítás színtiszta hazaárulás, ugyanis úgy árulják ki hazánk természeti erőforrásait, és jövőjét, hogy közben kizárólag az ázsiai érdekeket tartják maguk előtt.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja felhívja a figyelmet arra, hogy a szürkevíz felhasználásra vonatkozó adatok eddig kizárólag kommunikációs blöffök voltak, miközben a hazai víziközműrendszer az összeomlás szélére sodródott és a lakossági fejlesztésekre nem biztosítanak kormányzati forrást, miközben az akkugyárak százmilliárdos támogatásban részesülnek.

Az Orbán-kormány elárulta Magyarországot, amiről az emberek véleményt mondanak majd a jövő évi választásokon – zárul az LMP kommünikéje.

LMP Sajtó; Fotó: MTI/Soós Lajos

Kapcsolódó cikkek