Válogatás a tusványosi hablatyverseny legjobbjaiból – Gellérfy László írása

Megosztás

Lassan már a második félidő vége közeledik, a brüsszelita bíró és a partjelzők már az óráikat nézik, a keresztény-konzervatívok még hosszabbítanának néhány szóbombára elég percet, de az eredményt máris elkönyvelhetjük. Megint győztek a fergeteges nagyotmondások utánozhatatlan mesterei. Hurrá. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Évekig az volt a szokás, hogy a pályán lévők csak bemelegítették a csapattársakat, meg a közönséget. Egy-egy kisebb füllentésen, frázison, minden alapot nélkülöző ígérgetésen kívül alig történt valami a pályán. Az utolsó percekben aztán befutott a sztár, villantott kettőt, rúgott hármat, és mint aki jól végezte dolgát, meghajolt a tomboló rajongók előtt.

De nem így a mostani rangadón.

A hangulatfelelősök már a pályára lepésük pillanatában igyekeztek akkorát mondani, olyan ócska trükkökkel megbolondítani a szájtáti nagyérdeműt, hogy talán maguk sem gondolták, hogy ilyet is lehet, az egyébként normálisnak mondható közönség előtt.

Fotó: Telex

Lássuk a legjobbakat!

Itt van mindjárt Zsoci, a vérgőzös eszement„Mi a szart akar egy rakat buzi a gyerekeinktől, miért üvöltik azt, a kurva anyjukat, hogy a gyerekeitekért jöttünk, mit akarnak ezzel elérni? Minden normális homoszexuálist én előszeretettel fogok melegnek nevezni, ha ez a mániája, de aki a gyerekeinkért jön, azt le fogom buzizni”.

Erre rákapcsolódott Pesty László„az én kiskorú gyerekem előtt férfi és nő se keféljen, ne csak a melegek.” Ez csak egy gyenge rúgás volt tőle, kapura lövéssel csak ezután próbálkozott: „Magyarországnak már csak azért is bent kéne maradnia, mert belülről meghekkelni a rendszert sokkal könnyebb, mint kívülről”. Ezután hosszasan, és néha kissé érthetetlenül értekezett arról, hogy „ahogy a vízilovak, úgy csukja be Brüsszel a szemét” és „effektíve ártatlanul kerülnek börtönbe emberek, Brüsszel pedig nem csinál semmit”. Mindezt hallva Budaházy György mélyen elgondolkodva helyeselt. Mégiscsak tud ez a Pesty valamit.

Bayer a félidő lefújása előtt is betalált a dollárbaloldal roggyant kapujába: “Miért ne szimpatizálna a magyar ember azzal a Putyinnal, aki az egyik tankhadosztályát Transylvániáról nevezte el? A nemzeti gondolkodású emberek többsége valójában az oroszokkal szimpatizál.”

Kristály Lehel, a Bihari Napló főszerkesztője nem sokat cicózott: ” Erős Közép-Európában hiszek, ahol Orbán Viktornak vezető szerepe lesz, és remélem, olyan Európában fogunk élni az unió széthullása után, ami méltó partnere lesz Oroszországnak”. Szpaszíba drúzsba!

Elcsattan egy humorbomba is Maruzsa Zoltán államtitkár baljáról. A Telex megkérdezte, mi a helyzet a pár napja kiszivárgott, fura tartalmú levelezéssel. Na, mi volt a válasz?

“Boldog az az ország, ahol ez a legfontosabb politikai ügy, egyébként is csak egymás között viccelődtek, amikor arról beszéltek, hogy rájuk ragadhat a hazugság, ha valaki kikér egy közérdekű adatigénylést, egyébként pedig mindig igazat mondanak.”

Rég hallottam már ennyire jó viccet.

Ki ne felejtsük Kocsis Mátét a hablatyolók köréből. Egy fórumbeszélgetésen röviden és tömören fogalmazta meg, mit gondol a vele egy színpadon ülő ellenzési játékosokról: “Folyamatosan azzal jöttök a parlamentben, hogy oroszbarátok vagyunk. Családi alapon is kikérem magamnak. Hogy jöttök ti ehhez? Egyébként is elkészületlenül ért, hogy ilyen demagógiabombákat robbantgattok.”

Csák János kultuszminiszter az ősi magyar földön, az őseinkről értekezett: “A koreaiak nekünk rokonaink, csak Dzsungáriából mi nyugatra jöttünk, ők meg keletre mentek… közös most bennünk például a K-pop. Koreában tőlünk kaptak vissza dallamokat, és mérhetetlenül boldogok ennek hatására.”

Kollégája, Hoppál Péter a Kulturális és Innovációs Minisztérium kiemelt kulturális ügyekért felelős miniszteri biztosa elfutott a jobb szélen, és a tribünbe rúgta a pöttyöst: „A diktatúra az, ahol mondjuk Orbán Viktor Egyetemen osztogatnának diplomákat, és félholtra vernének gimnazistákat a véleményükért.”

Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Szentkirályi Alexandra érkeznek Orbán beszédére (Fotó: Telex)

Kósa Lajos az Országgyűlés honvédelmi bizottságának az elnöke igazi békepárti megállapítást tett: „Én ezt nem tartom valószínűnek, hogy az ukránok elveszítenék az országukat, tekintettel arra, hogy az oroszok, mint háborús fél, soha az életbe nem mondták azt, hogy ők el akarják foglalni Ukrajnát teljes egészében.” Aztán még rátett egy mondattal:

„A fiatalok nem tudják, mi történik, ha széttörünk egy sörösüveget valakinek a fején.”

Nem mondom, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tudja, hogy miről is beszél, de mindenesetre jól hangzik: „Minden magyar állampolgár a teljes magyar közmédiához és a teljes magyar államrezonhoz hozzáfér egy egyszerű regisztrációval, egy IP-címmel, VPN-környezetben, egy digitális állampolgársággal, ami a nemzetegyesítésnek valóban a 21. századi formája. Virtuális nemzeti tér jön létre, amelynek keretében minden magyar állampolgár a teljes magyar közmédiához és államrezonhoz hozzáfér.”

Végül halljuk a Sztárt, a Kapitányt, a Vezérek Vezérét, aki villanásaival eldönti a meccset. Az ő ékesszólású, irányt mutató szónoklatát várta itt már minden, magára valamit is adó lelkes szurkoló.

Vegyük csak át a legszebb megvillanásait:

„Ha ezentúl külpolitikai kérdésekben az EU közös álláspontját nem egyhangú döntéssel, hanem egyszerű többséggel lehetne kialakítani., akkor azt jelentené, hogy a magyar külpolitikát Berlin megbízásából Brüsszelben határoznák meg. Akkor hova lenne az 1100 éves büszke Magyarország?”

Magyarországnak többletként jár, évi 800 milliárd forint, ami nemzetgazdasági szinten szinte jelentéktelen. Persze ha lenne, ideadhatnánk például Erdélybe rögtön.”

Örülni kell, hogy a legnagyobb magyarországi befektetők listája így nézett ki: Dél-Korea, Kína, Japán. Fényt akarunk, nagyságot, teret, befektetéseket, hasznot, erősödést, egy magas életszínvonalú Magyarországot.”

„Magyarországon nem elnöki, hanem alkotmányos rendszer van, és a nép által megválasztott parlamentből osztják szét a jogköröket és hatásköröket. A fékek és ellensúlyok csak az EU blablája.”

„Az ellenzék olyan, mint a sör habja, jó, ha van, de ne rontsa el az ízét.”

A 2024-es választásra már újra a kijelölt pályán leszünk, ami elvisz bennünket 2030-ig. Jövőre pedig már lehet a 2030-2040 közötti tervekről beszélni.”

„Ötszörösére emeltük az oktatás támogatását a határon túli magyarok körében.”

Óriási egyetemfejlesztés zajlik. 11 magyar egyetem van a világ első öt százalékában, 2010-ben nulla volt.”

„Az Európai Unió elutasítja a keresztény örökséget, lakosságcserét vezényel a migráción keresztül, LMBTQ-hadjáratot folytat a családbarát európai nemzetekkel szemben.

Ha valaki az európai politikában forgolódik, mint ahogy nekem ez dolgom, akkor ma a nyugati értékek három dolgot jelentenek: migrációt, LMBTQ-t meg háborút. Kedves román barátaim, ezeket nem kell rossz színben feltüntetni, rossz színben tűnnek fel ezek maguktól is.”

„Mi csak annyit mondhatunk, hogy most valami olyasmit kellene tenni, amire még nem volt példa, a nagyoknak el kellene fogadni, hogy két Nap van az égen.”

Hogy a Fidesz mellett melyik a másik, nem tudjuk, de előbb vagy utóbb az is kiderül. Ha előbb nem is, hát meccs végén, ami mint tudjuk – ezt is Tőle – nálunk minden meccs addig tart, amíg meg nem nyerjük.

Kapcsolódó cikkek