Időház – Szolnokról indult az egyedülálló kezdeményezés

Megosztás

A KSH adatai szerint Magyarországon évente körülbelül 2 millió ember szenved valamilyen krónikus betegségben, ami a halálozások legfőbb oka. A betegségek egy része gyógyíthatatlan és limitált időt biztosít az érintettek számára. A szolnoki Drávai Tamás ezeken az embereken és családjaikon szeretne segíteni egyedülálló kezdeményezésével.

Statisztikai adatok alapján jelenleg körülbelül 200 ezer hétvégi ház, nyaraló, üdülő van Magyarországon. Az IDŐHÁZ azokat a nemes lelkű tulajdonosokat szeretné összefogni, akik bizonyos időközönként térítésmentesen, rövid időre felajánlják ingatlanukat az érintett családok számára, hogy azok értékes időt töltsenek együtt, kicsit elszakadva a hétköznapok valóságától, közös élményekkel és pillanatokkal gazdagodva – talán utoljára.

A szolnoki születésű Drávai Tamás életében a szociális érzékenység és a közösségi aktivizmus mindig fontos szerepet játszott.

Az elmúlt évtizedek alatt számos karitatív tevékenységben részt vett Magyarországon és külföldön, szülővárosát pedig kiemelten támogatja magánemberként. Az IDŐHÁZ ötletét egy külföldi, hasonló szervezet inspirálta, aminek “pénz nélküli” működése szimpatikus volt számára. Az IDŐHÁZ elindításának folyamatát édesapja váratlan halála gyorsította fel 2023-ban.

Eddig közel 50 szállás csatlakozott a nemes kezdeményezéshez, de még több szállásadó partnert keresnek, akik szívesen támogatnák a szervezet tevékenységét. azzal, hogy felajánlják szállásukat évente legalább 1 alkalommal egy jó cél érdekében. Az egész együttműködés rugalmas, és a szállásadó szabja meg a számára megfelelő feltételeket, olvasható az IDŐHÁZ bemutatkozásában. Hangsúlyozzák, hogy az idegenforgalmi adót az IDőHÁZ kifizeti, amikor létrejön egy karitatív vendégfogadás.

A szállásadókhoz itt lehet csatlakozni, ahol további információkat is olvashatunk: www.idohaz.org/szallas-felajanlasa

Kiemelt kép: IDŐHÁZ Facebook

Kapcsolódó cikkek